Srijeda, 31. svibnja 2023.

U Wolfsburgu otvorena izložba Pisanica od srca

Pisanice su ručno oslikane u maniri naive te dopunjuju proljetnu temu tematskog parka Autostadt, jednog od najpopularnijih turističkih odredišta

U suradnji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu, u njemačkom gradu Wolfsburgu otvorena je izložba pet Pisanica od srca.

Pisanice su ručno oslikane u maniri naive te dopunjuju proljetnu temu tematskog parka Autostadt, jednog od najpopularnijih turističkih odredišta.

Dosad su pisanice bile izložene samo u Koprivnici, te je ovo prvi put da je izložba pisanica postavljena izvan grada i države.

Otvorenju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, generalni konzul Kristijan Tušek te predstavnici grada Wolfsburga, a u pisanicama će moći uživati brojni građani i gosti.

Pisanice u Wolfsburgu
Otvorenje izložbe u Wolfsburgu // Foto: kckzz.hr

”Autostadt godišnje posjeti preko dva milijuna posjetitelja, a dnevno od dvije do šest tisuća. Pisanice izazivaju veliki interes posjetitelja, a ovo je odlična promocija ne samo naive i naivne umjetnosti, već i Koprivničko-križevačke županije, ali i Republike Hrvatske”, ističu u Turističkoj zajednici koprivničko-križevačke županije, koja je osmislila i pokrenula projekt Pisanica od srca.

Velike pisanice koje su oslikali naivni umjetnici krase mnoge trgove i galerije diljem Hrvatske i svijeta, poručuju iz Zajednice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti