Subota, 15. lipnja 2024.

Hrvatski malonogometaši otputovali na Eurocup

Protivnici hrvatske reprezentacije na ovom prestižnom natjecanju bit će aktualni viceprvak svijeta Kazahstan i Francuska

- Oglas -

Hrvatska malonogometna reprezentacija otputovala je na premijerno izdanje Socca EuroCupa koji se do 2. travnja održava u moldavskom glavnom gradu Kišinjevu.

Protivnici hrvatske reprezentacije na ovom prestižnom natjecanju bit će aktualni viceprvak svijeta Kazahstan i Francuska.

– Velika mi je čast da sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću opravdati očekivanja izbornika. Ovo je izuzetno zanimljiva inačica malog nogometa, a prvi puta sam ju zaigrao 2018. godine kada sam nastupio na Ligi prvaka u Poreču gdje sam sa svojim suigračima osvojio visoko četvrto mjesto. Kazahstan je viceprvak svijeta, a Francuska je iznimno jaka u svim sportovima tako da nas očekuju dvije iznimno teške utakmice, ali mi predstavljamo Hrvatsku te se nadamo dobrom rezultatu – riječi su Marina Romića, nove uzdanice u hrvatskoj izabranoj vrsti.

- Oglas -

Hrvatski malonogometaši otputovali su u Moldaviju u skraćenom rosteru. Tako će na ovom natjecanju boje lijepe naše predstavljati vratar Nikola Beljan, kapetan Josip Haluška te igrači Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović.

– Kostur ekipe ostao je isti kao što je bio na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dodali smo i nekoliko novih imena od kojih su tu dva igrača koja trenutno nastupaju u Irskoj i koji su svojim igrama zaslužili poziv. Čekaju nas teške utakmice, Kazahstanci su sve rekli o sebi na posljednjem SP-u, a Francuzi su izrazito neugodna i brza ekipa. Bit će izazovno igrati s njima, ali ja vjerujem da imamo dovoljno kvalitete, a vidjet ćemo gdje će nas to dovesti – riječi su izbornika hrvatske reprezentacije Željka Ostrmana koji je još dodao kako će ove utakmice poslužiti i kao odlična priprema za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje se održava u lipnju u Njemačkoj.

Naglasimo kako ovu inačicu malog nogometa mogu igrati isključivo igrači koji nemaju profesionalne ugovore. Bit ovog sporta je da se amateri osjećaju kao profesionalci, a to će im i na EuroCupu biti omogućeno. Uz vrhunske uvjete koje osigurava ISF (Svjetksa malonogometna federacija), dogovoreni su i prijenosi utakmica koji će se moći pratiti putem Sportske televizije ili službene web stranice Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

30. ožujka, Hrvatska – Kazahstan (18:55h)
31. ožujka, Hrvatska – Francuska (18:55h)

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti