Četvrtak, 1. lipnja 2023.

U župnoj crkvi u Rasinji održan koncert na novoobnovljenim orguljama

Prije samog koncerta vlč. Josip Župan blagoslovio je novoobnovljene orgulje

Povodom obnove župnih orgulja u crkvi Našašća svetog Križa u Rasinji u subotu je održan kolaudacijski koncert mag. art. Marka Đurakića na orguljama i baritona Dubravka Kovačevića.

Na samom početku vlč. Josip Župan blagoslovio je novoobnovljene orgulje, a zatim je Krunoslav Belaj, ravnatelj Osnovne škole Andrija Palmović u Rasinji, u ime župljana pozdravio prisutne goste, zamjenika župana Ratimira Ljubića i općinskog načelnika Danimira Kolmana, te se zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji, Općini Rasinja i Varaždinskoj biskupiji na sufinanciranju obnove orgulja.

Nakon koncerta na kojemu su se, među ostalim, mogle čuti skladbe Duboisa, Zajca i Klobučara, vlč. Župan još je jednom zahvalio svima koji su sudjelovali u obnovi koja je započela za vrijeme bivšeg župnika vlč. Tite Šmintića, a izvela ju je orguljarska radionica Harmonija M iz Ivanić Grada.

Dodajmo i da je povodom obnove orgulja tiskana i knjižica pod nazivom Orgulje na području Župe Našašća svetog Križa čiji je autor Marko Đurakić.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti