Petak, 27. svibnja 2022.

Učenica OŠ A. N. Gostovinski Elena Večenaj osvojila prvo mjesto na međunarodnom likovnom natječaju Zeleni koraci

Želja organizatora je potaknuti djecu i mlade, odgajatelje i učitelje na sudjelovanje u izgradnji zajedničke europske budućnosti

Preporučujemo

Europe Direct Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, organizirao je međunarodni natječaj u likovnom izražavanju Zeleni koraci – za djecu i mlade s područja cijele Europe kao doprinos Europskom zelenom planu.

Želja organizatora je potaknuti djecu i mlade, odgajatelje i učitelje na sudjelovanje u izgradnji zajedničke europske budućnosti.

Natjecali su se predškolci, učenici razredne i učenici predmetne nastave.

U zaista iznimnoj konkurenciji od 940 pristiglih likovnih radova, za 1. nagradu u međunarodnom likovnom natječaju u kategoriji razredne nastave izabran je likovni rad učenice 2.a  Elene Večenaj i njezine mentorice Suzane Hergotić koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Likovni rad Elene Večenaj

“Svaki rad imao je svoju posebnost, svoju boju … Svaki rad je silno želio biti najljepši i ne samo to. Svaki rad je neizmjerno težio ostvariti zadanu temu. Možete i sami vidjeti kako sve vrvi od zelenila, mrava, pčela, vjeverica, fazana, leptirića, cvijeća i uvijek nalazimo plavu kuglu, naš dom, naš planet kojeg zovemo Zemlja. A tek, koliko ritma, koliko igre velikog i malog, kružnog, točkastog, kosog, pravog… Jedna raskošna simfonija”, istaknula je Snježana Kauzlarić, dipl. pov. umjetnosti.

- Advertisement -

Najnovije objave