Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Učenici i učitelji Osnovne škole Đurđevac odradili još jednu uspješnu volontersku akciju

Cilj volonterske akcije je pružanje pomoći potrebitim ljudima, kao i odgoj i obrazovanje učenika za humane vrednote

Učenici i učitelji đurđevačke Osnovne škole uspješno su ostvarili još jednu volontersku akciju početkom prosinca.

Naime, 5. prosinca su obilježili Dan volontera te su uz pomoć roditelja i ostalih mještana tijekom tjedan dana prikupili veću količinu prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za potrebite mještane.

“Cilj volonterske akcije je pružanje pomoći potrebitim ljudima, kao i odgoj i obrazovanje naše učenika za humane vrednote. Ovom akcijom učimo naše najmlađe volontiranju i pomaganju te prepoznavanju potreba ljudi”, istaknuli su iz đurđevačke Osnovne škole.

Prikupljena pomoć usmjerit će se prema potrebitima i to u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac i župnim Caritasom župe Đurđevac.

Također, u utorak je u školi bila ekipa HTV-a koja je snimila prilog o radu Školskog filantropskog kluba ‘Izvor dobrote’.

U snimanju emisije sudjelovali su učenici 4.a, volonteri, i to Sara Martinčić, Karlo i Luka Sabolić, Gabrijela Horvat, Helena Pintar i Luka Marijan, učenici 4.a koji su izrađivali čestitke s prigodnim porukama, učenici 4.c koji su pomagali u sortiranju potrepština te učiteljice Vesna Šijak i Bojana Bionda Jakubovskaja, predstavnica GDCK Đurđevac Sofija Paša, predstavnica župnog Caritasa Ivana Domović, voditelj ŠFK-a ‘Izvor dobrote’, školski pedagog Nikola Vuković te ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

Emisija Indeks s prilogom o ŠFK-u ‘Izvor dobrote’ prikazat će se na HTV-u 2 u petak, 23. prosinca, u popodnevnim satima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti