Petak, 24. ožujka 2023.

Zlatko Dalić medalju posvetio Ćiri Blaževiću: Ovo je bronca zlatnog sjaja

'Vjerojatno nitko od nasnije ni svjestan što smo napravili! Pokazali smo da smo najbolji kad je najteže, i osvojili smo broncu. Stvarno nije bilo lagano, ali trud se isplatio, rekao je Joško Gvardiol

Preporučujemo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvojio je drugu svjetsku medalju u svom izborničkom mandatu.

– Ovo je bronca zlatnog sjaja. Pobijedili smo, teška utakmica, ali mislim da je ovo sjajno. Ovo je medalja za Hrvatsku za cijeli hrvatski narod. Za sve one koji nas vole u regiji i svijetu. Zaista sjajno, na dva prvenstva osvojimo dvije medalje, velika čestitka mojim igračima. Ovu pobjedu bih poklonio jednom čovjeku koji je ovo sve počeo, a to Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za vas, ovo je vaša medalja, ja mogu osvojiti pet medalja, ali vi ste trener svih trenera – rekao je Zlatko Dalić za HRT.

Zlatko Dalić
Izbornik Zlatko Dalić // Foto: Screenshot HRT

Dalić je još jednom istaknuo koliko je ovo spektakularan uspjeh:

– Malo tko je očekivao to, 18 novih igrača, četiri iz hrvatske lige su počeli utakmicu, ali dečki kapa dolje. Dali su sve od sebe i igrali na rezultata. Za mene je ova naša bronca zlato, osvojiti ovako brončanu medalju u ovakvoj konkurenciji je sjajno. Za naš narod jedna prava stvar.

Strijelac pobjedničkog pogotka Mislav Oršić je izjavio:

– Još nisam svjestan što smo zapravo napravili. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, bilo je uzbudljivo. Borili smo se cijelu utakmicu, mislim da smo na kraju zaslužili pobjedu. Ovo mi je najdraži pogodak karijere, posvećujem ga svojoj obitelji – rekao je Oršić pred kamerama HRT-a.

Mislav Oršić
Mislav Oršić // Foto: Screenshot HRT

Igrač utakmice Joško Gvardiol ponovio je Oršićevu konstataciju.

– Vjerojatno nitko od nasnije ni svjestan što smo napravili! Pokazali smo da smo najbolji kad je najteže, i osvojili smo broncu. Stvarno nije bilo lagano, ali trud se isplatio. Veseli smo i jedva čekamo vratiti se u Zagreb i proslaviti na dočeku sa svima. Maštao sam puno ranije da ću zabiti gol, nije išlo sve do zadnje utakmice i stvarno sam sretan. Jedanaesterac? Ako me pitate reći ću da je bio jer je bilo kontakta, ali to sad stvarno više nije bitno, imamo medalju!

Hrvatski nogometaši
Hrvatski nogometaši // Foto: Screenshot HRT
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti