Utorak, 29. studenoga 2022.

Učenici Obrtničke škole Koprivnica osvojili drugo mjesto na međužupanijskom natjecanju u disciplini kućne instalacije

Prvo mjesto osvojili su Ivan Toma i Vito Kosec iz Strojarske i prometne škole Varaždin i oni su osigurali plasman na državno natjecanje koje će se u svibnju održati u Zagrebu

Preporučujemo

Obrtnička škola Koprivnica u petak je bila domaćin izlučnog međužupanijskog natjecanja u disciplini kućne instalacije u organizaciji Worldskillsa, najvećeg natjecanja učenika strukovnih škola.

Uz ekipu Obrtničke škole Koprivnica sudjelovale su i ekipe škola iz Križevaca, Čakovca, Labina, Rijeke, Našica, Varaždina i Rovinja, a svaka se sastojala od dva učenika i mentora.

Koprivničku Obrtničku školu na natjecanju su predstavljali učenici David i Gabrijel Pilekić, braća blizanci, pod vodstvom mentora Emila Goluba, a na kraju su osvojili odlično drugo mjesto.

Učenici su u sklopu natjecanja izrađivali dio kupaonske instalacije s grijanjem. Prije samog početka rada trebali su napisati specifikaciju materijala koji im je potreban za postavljeni zadatak. Nakon izrade vježbe, napravili su tlačnu probu na nepropusnost kako bi pokazali da je njihov uradak upotrebljiv i ispravno izrađen.

Prvo mjesto, uz mentorstvo Dubravka Kema, osvojili su Ivan Toma i Vito Kosec iz Strojarske i prometne škole Varaždin i oni su osigurali plasman na državno natjecanje koje će se u svibnju održati u Zagrebu. Ivan i Vito imali su 48 bodova, dva više od učenika koprivničke Obrtničke škole.

Treće mjesto osvojili su Dorian Bočkaj i Danijel Vidović iz čakovečke Graditeljske škole.

Nakon njih bili su učenici iz Našica i Rovinja, a šesto mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca, Dorijanu Posavcu i Angelu Horvatu. Njihov mentor bio je Saša Gojković.

Posljednja dva mjesta na natjecanju pripala su učenicima iz Rijeke i Labina.

Natjecanje učenika strukovnih škola u disciplini kućne instalacije
Foto: Obrtnička škola Koprivnica
Natjecanje učenika strukovnih škola u disciplini kućne instalacije
Foto: Obrtnička škola Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti