Utorak, 18. siječnja 2022.

Učiteljica koprivničke OŠ Đuro Ester Dubravka Vajdić Kolarić primila godišnju nagradu za poučavanje geografije

Dolaskom u OŠ Đuro Ester unijela je geografski duh u prostore škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika, a postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima najbolji su pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima

Preporučujemo

Odlukom odbora za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva u 2021. među nagrađenima je učiteljica geografije koprivničke Osnovne škole Đuro Ester Dubravka Vajdić Kolarić, a nagrada joj je dodijeljena u kategoriji za poučavanje geografije.

Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u OŠ Đuro Ester tijekom svoga rada ističe se pedagoškom profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu.

“Uvijek je među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu. U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost”, ističu iz koprivničke škole.

Dolaskom u školu 1991., unijela je geografski duh u prostore škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima.

Osim njenog dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog stručno-pedagoškog rada s učenicima, nužno je spomenuti čitav niz aktivnosti kojim je doprinijela razvoju i unapređenju škole, a vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u školu.

“Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele škole”, istaknuli su iz Đure Estera.

- Advertisement -

Najnovije objave