8.4 C
Zagreb
Ponedjeljak, 8. ožujka 2021.

Udruga Mali princ održala izbornu skupštinu i početnu konferenciju programa Poludnevni boravak i klupske aktivnosti

Na skupštini je usvojen novi Statut Udruge Mali princ te su izabrana nova tijela Udruge za novo četverogodišnje razdoblje

Preporučujemo

Udruge Mali princ Đurđevac je u četvrtak održala izbornu i izvanrednu skupštinu, a nakon skupštine i početnu konferenciju programa ‘Poludnevni boravak i klupske aktivnosti’.

Na skupštini je usvojen novi Statut Udruge Mali princ te su izabrana nova tijela Udruge za novo četverogodišnje razdoblje. Za predsjednicu Udruge i predsjednicu Upravnog odbora ponovno je izabrana Kristinka Štefan.

Za članove Upravnog odbora Božica Mikuldaš, Ivka Ređep, Milun Stojanović i Mato Živko, a za članove Nadzornog odbora Katarina Međimorec, Vera Škrinjar i Nada Matkov.

Na kraju skupštine, predsjednica Kristinka Štefan je u ime svih novoizabranih članova tijela zahvalila na ukazanom povjerenju te istaknula da će kao predsjednica u petom mandatu i nadalje raditi na dobrobit članova Udruge, s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.

– Nakon skupštine održana je početna konferencija trogodišnjeg programa ‘Poludnevni boravak i klupske aktivnosti’ te su prisutni upoznati da je 9. srpnja predsjednica Kristinka Štefan potpisala je ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjeg programa ‘Poludnevni boravak i klupske aktivnosti’ odobrenog na natječaju ‘Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge’ za razdoblje od 2020. do 2023. – istaknuli su iz Udruge.

Navedenim ugovorom trogodišnji program Udruge financirat će se za razdoblje od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2023. u godišnjem iznosu od 210.000 kuna.

Ciljana skupina ovog programa je 20 odraslih osoba s đurđevačkog područja i okolnih općina, s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima i nakon završene škole nisu uključene ni u jedan oblik skrbi.

Partneri u programu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a ciljevi programa su doprinos poboljšanju kvalitete života uključenih članova u program, prevencija institucionalizacije, povećanje izbora, obima, kvalitete i kvantitete socijalnih usluga za odrasle osoba s intelektualnim teškoćama te razvoj kompetencija u raznim životnim područjima potrebnih za svakodnevni život, kao i povećanje socijalne uključenosti u život zajednic

Najnovije objave