Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Udruga SUMA bila je domaćin međunarodne razmjene mladih u Đurđevcu

Uz hrvatsku grupu sudionika, sudjelovali su mladi iz Bugarske, Italije, Sjeverne Makedonije i Mađarske

Od 1. do 6. svibnja 25 sudionika iz pet država učilo je o važnosti angažmana mladih u očuvanju okoliša u okviru programa Erasmus+.

Kroz bogat program praktičnih radionica i ekskurzija sudionici su učili o ekologiji, drugim kulturama te o gradu Đurđevcu i Podravini.

Naučili su koliko mladi mogu utjecati na pozitivne promjene u lokalnim zajednicama svojim stečenim kompetencijama.

Udruga SUMA iz Podravskih Sesveta bila je domaćin i organizator cijelog projekta. Ugostila je sudionike u hostelu Borik u Đurđevcu te im omogućila sve uvjete za provedbu uspješne razmjene mladih. Uz hrvatsku grupu sudionika, sudjelovali su mladi iz Bugarske, Italije, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

Svi sudionici su iskazali zadovoljstvo odrađenim projektom. Kroz oproštajne suze zaključili su da nikad neće zaboraviti stečena prijateljstva i mali grad Đurđevac u koji bi se rado vratili.

Voditelj cijelog projekta i radionica bio je Vladimir Miloš uz malu pomoć Mateja Bratanovića, Lucije Šerbeđije te Marine i Seline Stankir.

”Toplo se nadamo da je ovo samo početak nas u ulozi međunarodnog domaćina, jer smo dokazali da znamo, hoćemo, ali i da imamo pravo bogatstvo prirode, tradicije, te društvenih sadržaja za pokazati”, poručuju iz Udruge SUMA.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti