Subota, 30. rujna 2023.

Udruga žena grada Đurđevca osvojila nagradu za najbolje jelo na Festivalu tjestenine u Csurgu

Uzvratni posjet dogovoren je već za Picokijadu, kad će se udruge iz Csurga okušati u đurđevačkim gastronomskim natjecanjima

- Advertisement -

Članice Udruge žena grada Đurđevca i ove su godine, već tradicionalno, sudjelovale na Festivalu tjestenine u prijateljskom gradu Csurgu u Mađarskoj.

Nakon što su prošle godine osvojile posebnu nagradu za tjesteninu s piletinom i domaćom dimljenom slaninom u umaku od vrhnja, ove godine skuhale su zelene rezance u umaku od vina i vratile se u Đurđevac s posebnom nagradom za najbolje glavno jelo.

Pritom su im pomagali i vrijedni članovi Udruge vinogradara i voćara Đurđevac koji su ovom prilikom posjetiteljima predstavili svoja vina.

- Advertisement -

Osim toga, promovirale su i druge tradicionalne podravske slastice, diganke i pite. Članice Udruge bile su zadovoljne svojom pripremom jela od tjestenine te ljubaznim gostoprimstvom mađarskih prijatelja, pa je tako suradnja između Grada Đurđevca i Grada Csurga te prijateljskih udruga nastavljena.

Uzvratni posjet dogovoren je već za Picokijadu, kad će se udruge iz Csurga okušati u đurđevačkim gastronomskim natjecanjima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti