Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Ulog je zima u Europi, možemo li napuniti dvoranu?

Podravka je u Lubinu ostvarila pozitivnih 24:24 protiv Zaglebia, prvaka Poljske tri godine u nizu. Odličan je to rezultat uoči koprivničkog uzvrata koji je na rasporedu u petak u 19 sati

Preporučujemo

Najmanje šest novih europskih utakmica bile bi sjajna stvar za Podravku Vegetu u aktualnoj sezoni.

A koprivničke su rukometašice blizu ulaska u skupinu Europske lige nakon što su u nedjelju na jugozapadu Poljske ostvarile pozitivan rezultat protiv Zaglebia u prvom susretu 3. pretkola drugog po jačini europskog klupskog natjecanja.

Prije svega treba naglasiti da je Podravka ekipa u stvaranju, u kojoj se puno toga promijenilo na prijelazu dvije sezone. Stigao je novi trener Željko Babić, koji se po prvi put u karijeri okušao u radu sa ženama, angažiran je i niz novih igračica i sve je to trebalo uklopiti u svega par mjeseci, uz probleme s ozljedama (Ana Turk, Lea Franušić) i ranijim terminom Europskog prvenstva, koje se ove godine igralo u studenome.

Željko Babić i klupa Podravke Vegete
Željko Babić i klupa Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

No, tih par mjeseci dobro je došlo svima u Koprivnici za upoznavanje i uigravanje. Koristili su se pritom i europski suparnici, osobito iz Mađarske, kroz prijateljske oglede i zajedničke treninge s njima rasla je i Podravka, a i Babiću je bilo sve lakše.

Ispostavilo se da je sve to bilo korisno kao priprema za, uz utakmice s Lokomotivom vrijedne domaćih trofeja, najvažnije oglede u aktualnoj sezoni.

Podravka je u Lubinu ostvarila pozitivnih 24:24 protiv Zaglebia, prvaka Poljske tri godine u nizu. Odličan je to rezultat uoči koprivničkog uzvrata koji je na rasporedu u petak u 19 sati, i u kojem podravkašice priželjkuju punu dvoranu kao vjetar u leđa na putu do ‘zime u Europi’.

Guskić, Šimara, Pandža i Bešen u Koprivnicu su stigle tek ljetos, no sve četiri su odmah u prvom europskom ispitu opravdale angažman i pokazale o kakvoj se kvaliteti radi.

Za Bešen i Šimaru to se od ranije znalo, iz Lokomotive i reprezentacije, dok mlade nade Guskić i Pandža (stigla iz Hypa) potvrđuju da kod njih ima i nešto više od pukog talenta.

Naravno, svog su udjela u remiju s okusom pobjede imale su i ostale igračice. Babić je prije svega u Koprivnici želio izgraditi ekipu, kolektiv u kojem će svi disati jedni za druge, a čini se da je u tome i uspio.

Jer, njegove su se igračice u Poljskoj uspjele vratiti iz teške situacije. Nadoknadile su minus od pet pogodaka s početka drugog poluvremena, ujedno izdržale i loše suđenje azerbajdžanskih arbitara, i na kraju stigle do vrijednog remija. Pobjeda u Koprivnici Podravku vodi u skupinu Europske lige.

U Poljskoj su Babićeve igračice stekle dojam da su bolja ekipa, iako su u susret ušle u grču, te su se postupno dizale prema njegovom kraju. Imaju pravo na optimizam uoči najvažnije europske utakmice ove sezone, a veliku pomoć pružit će i navijači.

Podravci, možemo li opet napuniti dvoranu i biti osmi igrač našim rukometašicama?

Rukometašice Podravke Vegete
Rukometašice Podravke Vegete // Foto: Romana Mihalec/RK Podravka

Besplatne ulaznice 

Ulaznice za ogled Podravke i Zaglebia su besplatne, a mogu se podići u Pivnici Kraluš, Caffe baru Laganini, Pivnici K Franzu, hotelu Podravina te u prostorijama Rukometnog kluba Podravka u ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’.

U srijedu s Lokomotivom u Zagrebu

Derbi hrvatskog prvenstva između Lokomotive i Podravke Vegete odigrat će se u srijedu, 14. prosinca u dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu. Susret je na rasporedu u 17.30 sati, a sudit će ga braća Lončar iz Varaždina. Za obje ekipe je to utakmica s velikim ulogom, a Podravka je blagi favorit s obzirom na igrački kadar.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti