Srijeda, 21. veljače 2024.

Unatoč zabrani okupljanja, policija ih zatekla kako roštiljaju i piju

Postupajući po odluci Stožera civilne zaštite, policajci su tražili provjeru njihova identiteta u namjeri da ih udalje i pozovu na samozaštitno ponašanje

- Oglas -

Šestero osoba zatekla je u subotu policija kako, unatoč zabrani okupljanja zbog pandemije koronavirusa, roštiljaju i piju u Vinkovcima, a dvojica su, opirući se policiji koja ih je pokušavala udaljiti, prijetili policajcima i odgurivali ih pa su privedeni.

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je u nedjelju da je njihova ophodnja jučer oko 17.30 sati uz rijeku Bosut blizu izletišta Sopot zatekla šestero osoba kako, pripremajući hranu na prijenosnom roštilju uz konzumaciju alkohola, krše mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Postupajući po odluci Stožera civilne zaštite, policajci su tražili provjeru njihova identiteta u namjeri da ih udalje i pozovu na samozaštitno ponašanje, pri čemu je jedan muškarac odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, poručujući policiji da je zaražen koronavirusom.

- Oglas -

Pritom je jedan 53-godišnjak, kojemu je identitet bio provjeren, policajcima uputio “ozbiljne prijetnje” te ih je odguravanjem sprječavao u postupanju prema drugome koji nije policiji otkriti svoj identitet, a koji je potom nasrnuo na policajca i pobjegao.

Odbjegli se ipak ubrzo vratio na to mjesto te policajcima predočio osobnu iskaznicu, kojom je utvrđeno da također ima 53 godine i da je isto iz Vinkovaca.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se obojica 53-godišnjaka potpuno neopravdano opirali policiji, jedan zbog sprječavanja policije u postupanju, a drugi i zbog napada na policajca, pri čemu nitko nije imao vidljive ozljede.

Obojica su predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog napada i prisile na službenu osobu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti