Subota, 8. svibnja 2021.

Uprava NK Slavena Belupa očitovala se o financijskom poslovanju u 2020. godini

Klub redovno isplaćuje plaće bez dana zakašnjenja, kako radnoj zajednici, tako i igračima. Na stabilnim je temeljima i gleda kako unaprijediti svoj rad i poslovanje, a nikako nije u situaciji da ga se treba spašavati, priopćili su iz koprivničkog prvoligaša

Preporučujemo

Uprava koprivničkog nogometnog prvoligaša Slavena Belupoa priopćenjem se obratila javnosti vezano uz pojedine medijske špekulacije oko financijskog poslovanja kluba u 2020. godini u kojima se, kako kažu, ono na neistinit način prikazuje.

“Financijsko poslovanje Nogometnog kluba Slaven Belupo u prethodnoj je godini bilo uredno kao i u svim prijašnjima. Naš je klub obvezan predati financijski izvještaj Hrvatskom nogometnom savezu za potrebe licenciranja te FINA-i kao izvještaj poslovnog subjekta. Izvještaj za FINA-u predstavlja naš službeni financijski izvještaj koji komuniciramo svake godine na Skupštini kluba i u javnosti te je usporediv s izvještajima objavljenima unazad 20 godina poslovanja kluba.

Razlika između ova dva financijska izvještaja je u knjiženju ostvarenih transfera. Većina ostvarenih transfera Nogometnog kluba Slaven Belupo dogovorena je u obročnim otplatama, odnosno u ratama. FINA-in izvještaj bilježi uplaćene rate, dok HNS-ov odmah bilježi ukupnu cijenu transfera koji se, primjerice, može isplaćivati i u narednih tri, četiri ili pet godina.

Prema službenim izvještajima predanima u FINA-u ostvaren je prihod od 22.303.132 kuna te je ubilježen rashod od 23.371.992 kuna. Uz preneseni višak iz 2019. godine, rezultat poslovanja u 2020. godini je manjak prihoda u iznosu od 416.050 kuna, što je logičan slijed nakon izazovne godine na svim poljima iza nas, uzrokovana prije svega COVID-19 pandemijom.

Klub redovno isplaćuje plaće bez dana zakašnjenja, kako radnoj zajednici, tako i igračima. Na stabilnim je temeljima i gleda kako unaprijediti svoj rad i poslovanje, a nikako nije u situaciji da ga se treba spašavati”, priopćili su iz koprivničkog prvoligaša.

Najnovije objave