Utorak, 6. lipnja 2023.

Uprava Podravke dala prijedlog dividende od 2,65 eura po dionici

O visini dividende odlučivat će dioničari na glavnoj skupštini Podravke d.d. koja će se održati 17. svibnja. Dividenda bi, pak, trebala biti isplaćena 14. srpnja, priopćili su iz kompanije

Uprava koprivničke Podravke danas je na svojoj redovnoj sjednici razmatrala konsolidirana financijska izvješća za Grupu Podravka i Podravku d.d. koje će uputiti na suglasnost nadzornom odboru na sjednicu koja će se održati 4. travnja.

Na temelju rezultata ostvarenih u prošloj godini, uprava je dala i prijedlog dividende od 2,65 eura po dionici. O visini dividende odlučivat će dioničari na glavnoj skupštini Podravke d.d. koja će se održati 17. svibnja. Dividenda bi, pak, trebala biti isplaćena 14. srpnja, priopćili su iz kompanije.

Valja podsjetiti, Grupa Podravka, a što uključuje Podravku d.d., Mirnu d.d., Belupo d.d., Žito Ljubljana i druga inozemna društva, u 2022. godini ostvarila je 5,03 milijarde kuna prihoda, što je rast za 395,3 milijuna kuna ili 8,5 % u odnosu na godinu ranije. Neto dobit Grupe Podravka iznosila je 369,6 milijuna kuna, što je 19,5 % više nego godinu prije, dok je operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosila 707,2 milijuna kuna, što je također porast od 19,5 %.

Martina Dalić
Martina Dalić, predsjednica Podravkine uprave // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Rezultat Grupe pod utjecajem je jednokratnih stavki povezanih s prodajom nekretnina. No, i bez utjecaja jednokratnih stavki, pokazatelji uspješnosti poslovanja bolji su nego u 2021., ističu iz kompanije.

Grupa Podravka u 2022. godini dvaput je povećavala plaće i primanja radnika. Kao rezultat toga, u prosincu 2022. plaće i primanja radnika Podravke bili su za 18 % veći u odnosu na prosinac 2021.

Također, Grupa Podravka tijekom 2022. realizirala je investicije ukupne vrijednosti 396 milijuna kuna, više nego dvostruko u odnosu prema 2021.

U 2023. Grupa Podravka nastavlja s realizacijom zacrtanih strateških ciljeva, fokusirajući se na investicije, modernizaciju proizvodnih procesa, ulaganja u zaposlenike te održivi razvoj usmjeren na energetsku samoodrživost i poljoprivrednu samodostatnost, zaključili su iz koprivničke kompanije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti