Srijeda, 19. lipnja 2024.

UPRAVO Muškarac se ispred zgrade Vlade na Markovom trgu polio benzinom i zapalio

U trenutku dolaska hitnih službi bio je i dalje živ

- Oglas -

Oko 9.40 sati ispred ograde na južnoj strani Markovog trga, ispred zgrade Vlade, zasad nepoznata osoba se polila benzinom i zapalila, potvrdili su za Index iz zagrebačke policije.

U trenutku dolaska hitnih službi bio je i dalje živ, a neslužbeno se doznaje da je riječ o muškarcu.

Na mjesto događaja ubrzo je stigao i premijer Andrej Plenković sa suradnicima.

- Oglas -

Na Gornjem Gradu odjekuju sirene Hitne pomoći i policije, a stanje unesrećenog muškarca još je nepoznato. Svjedok je za Jutarnji list kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje, a kada su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, on je već bio zahvaćen vatrom.

Riječ je o 57-godišnjaku koji živi u Koprivnici, a teško opečeni muškarac prevezen je u Draškovićevu na Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića doznaje se da je njegovo zdravstveno stanje jako teško te da mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

- Oglas -

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti