Srijeda, 19. lipnja 2024.

FOTO Umjetnička škola Fortunat Pintarić iz Koprivnice fantastičnim programom proslavila svoj rođendan

Proslavu Dana škole obilježili su nastupi tamburaškog, komornog, puhačkog i harmonikaškog orkestra, mješovitog pjevačkog zbora, skupina suvremenog plesa te nastup pop benda

- Oglas -

Umjetnička škola Fortunat Pintarić prigodnim je programom u ponedjeljak u koprivničkom Domu mladih obilježila 63. godišnjicu rada.

Proslavu Dana škole obilježili su nastupi tamburaškog, komornog, puhačkog i harmonikaškog orkestra, mješovitog pjevačkog zbora, skupina suvremenog plesa te nastup pop benda koje je moderirala ravnateljica Ariana Šandl.

Zahvalu za okupljanje tako velikog broja ljudi na rođendanskoj proslavi Umjetničke škole Fortunat Pintarić, učenicama i učenicima, roditeljima i profesorima uputila je i koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

- Oglas -

“Ovi sjajni rezultati koje ste postigli na različitim natjecanjima govore sve o vašem trudu i zalaganju. Upravo zbog toga u narednom ćemo razdoblju dati sve od sebe kako bi svim profesorima i učenicima osigurali kvalitetniji i adekvatniji prostor za rad”, poručila je zamjenica Ksenija Ostriž.

Ariana Šandl i Ksenija Ostriž
Ariana Šandl i Ksenija Ostriž // Foto: Grad Koprivnica

Osnovna glazbena škola započinje s radom 1961. godine kao niža glazbena škola Srednje glazbene škole u Varaždinu, odnosno njihova područna odjeljenja.

U školskoj godini 1976./77. odvaja se od iste i pripaja Osnovnoj školi Branko Jambrešić – Zriko, sadašnjoj Osnovnoj školi Đuro Ester u čijem sastavu, kao odjeljenje za osnovno glazbeno obrazovanje, djeluje sve do osamostaljenja, odnosno do 1. siječnja 2006. godine. Kroz 40-ak godina škola je djelovala na više lokacija na području Koprivnice.

Tek 1999. godine škola je uselila u vlastitu zgradu u Svilarskoj ulici, prostor u kojem djeluje i danas, a u neposrednoj blizini škole nalazi se zgrada sinagoge, koja će biti preuređena u koncertnu dvoranu. Sve do 2010. godine škola je djelovala kao osnovna glazbena škola, a s početkom školske godine 2010./2011. počinje i izvođenje srednjoškolskog programa glazbenog obrazovanja. Mijenja se i sam naziv škole, koji sada glasi Umjetnička škola Fortunat Pintarić. Školske godine 2012./13. na inicijativu osnivača, Grada Koprivnice, i interesa šire zajednice, škola započinje rad s novom djelatnošću, pojašnjavaju iz gradske uprave.

Od 2012. u Virju je otvoren područni odjel gdje se provodi poduka iz svih instrumenata kao i u matičnoj školi, dok je 2013. godine otvoren još jedan područni odjel u Đurđevcu, gdje se izvodi osnovno glazbeno obrazovanje, također iz svih instrumenata, kao i u matičnoj školi.

- Oglas -

Foto: Grad koprivnica

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti