Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Uskoro kreću radovi na kružnom toku u đurđevačkom kvartu Peski

U tijeku je izrada prometnih elaborata te nabava prometne signalizacije i svega ostaloga što je potrebno za početak radova, rekao je Hrvoje Janči

Preporučujemo

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Đurđevac je prijavio još jedan zajednički projekt čiji je cilj povećanje sigurnosti u prometu.

Riječ je o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Nakon što je stigla pozitivna odluka o sufinanciranju projekta, raspisana je javna nabava i odabran izvođač radova, a u petak je potpisan ugovor te bi radovi trebali krenuti kroz desetak dana.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Đurđevca i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700.000 kuna, dok je preostali dio osiguran u proračunu Đurđevca i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

“U tijeku je i izrada prometnih elaborata te nabava prometne signalizacije i svega ostaloga što je potrebno za početak radova. Bitno je naglasiti kako će se pokušati organizirati prometovanje tako da i tijekom radova raskrižje bude provozno za osobna vozila dok će teretni promet preusmjeravati, a rok za završetak radova je kraj godine”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području”, zaključio je gradonačelnik.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti