Subota, 18. svibnja 2024.

Uskoro završen kružni tok na Podravskoj magistrali vrijedan oko 5 milijuna kuna

Kružni tok gradi se na državnoj cesti, no bez obzira na radove taj dio Podravske magistrale se ne zatvara za promet

- Oglas -

Nakon što je uklonjen postojeći asfalt te su zamijenjene podzemne instalacije na raskrižju Radničke ulice, Kolodvorske ulice i Državne ceste DC2 krenuli su radovi na postavi rubnjaka te pripremni radovi za izgradnju pješačke staze.

– Gradski kvart Ledine nakon duplog kružnoga toka dobit još jedan novi kružni tok koji će zasigurno smanjiti brzinu prometovanje tim dijelom Podravske magistrale koji prolazi kroz grad te će se doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a najviše pješaka – stoji na stranicama Grada Đurđevca.

Radovi su počeli sredinom ožujka, a trajat će do srpnja ove godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 5 milijuna kuna.

- Oglas -

– Izgradnja kružnog toka na tom raskrižju je bio prioritet za Đurđevac jer je zbog gustog prometa na tom području ugrožena sigurnost vozača koji se uključuju na državnu cestu iz smjera ulica Radnička cesta i Kolodvorska. Nositelj projekta su Hrvatske ceste s kojima Đurđevac ima odličnu suradnju na rješavanju prometnih problema na raskrižjima na državnim cestama te na prijavi projekata kojima se upravo povećava prometna sigurnost – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kako se kružni tok gradi na državnoj cesti, bez obzira na radove taj dio Podravske magistrale se ne zatvara za promet već se prometuje po jednoj traci, a promet je reguliran semaforima.

Mole se svi sudionici u prometu za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova te poštivanje privremene regulacije prometa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti