Nedjelja, 1. listopada 2023.

Uspješna sezona za košarkaše Podravca iz Virja

Osvojenim trećim mjestom u prekinutom prvenstvu možemo biti potpuno zadovoljni. Žao mi je samo što juniori neće igrati na poluzavršnici prvenstva Hrvatske, istaknuo je trener košarkaša Podravca Mirko Hrženjak

- Advertisement -

U sada već odigranu drugoligašku košarkašku sezonu 2019./2020. košarkaški klub Podravac iz Virja ušao je kao branitelj naslova prvaka, ali s vrlo pomlađenim sastavom i sa samo četiri igrača starija od 20 godina.

Bio je to osmišljeni plan obnove momčadi i smjene generacija. Virovskim parketom više ne hodaju stari majstori (Šiprak, Nikolić, Koščić, Kenđelić, Baruškin i drugi) koji su navijače, a i cijelu košarkašku javnost navikli na visoka klupska dostignuća.

Mladi košarkaši Podravca iz Virja
Podravac Virje ne mora strahovati za svoju budućnost // Foto: KK Podravac Virje

Naime, Podravac osim osvajanja četiriju naslova drugoligaškog prvaka, jedne sezone u prvoligaškom društvu, četiriju kvalifikacija za ulazak u premijer ili prvu ligu, mnogostrukih osvajanja Kupa Koprivničko-križevačke županije i nekoliko plasmana na poluzavršnice prvenstava Hrvatske u mlađim dobnim uzrastima, nikad nije u drugoj ligi bio plasiran slabije od četvrtog mjesta u ovom tisućljeću.

- Advertisement -

Prekid sezone odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza četiri kola i tri utakmice prije kraja, zbog više sile zvane koronavirus, Podravac je dočekao čvrsto na trećem mjestu bez mogućnosti da ga izgubi ili dohvati koju stepenicu više. Rezultatski plan, ističu u virovskom klubu, u potpunosti je ispunjen.

Kada se tom rezultatu doda naslov prvaka regije sjever juniora Podravca i četvrto mjesto kadeta, može se reći da su košarkaši Podravca odigrali još jednu uspješnu sezonu.

– Osvojenim trećim mjestom u prekinutom prvenstvu možemo biti potpuno zadovoljni. Na početku ove kalendarske godine malo nam je pala natjecateljska forma, a baš smo u tom razdoblju igrali odlučujuće utakmice za prvo mjesto s ludbreškim Grafičarom i čakovečkim Međimurjem, nakon kojih smo izgubili izglede za osvajanja prvog mjesta. Kasnije smo se vratili u formu, ali više nismo mogli dostići ova dva naša najveća suparnika. Žao mi je što juniori neće igrati na poluzavršnici prvenstva Hrvatske, iako su to zaslužili osvajanjem naslova prvaka regije sjever – istaknuo je Mirko Hrženjak, trener Podravca.

Trener Mirko Hrženjak uspješno vodi virovske košarkaše
Trener Mirko Hrženjak uspješno vodi virovske košarkaše // Foto: KK Podravac Virje

U sada već prošloj sezoni za Podravac su nastupali Stefan Zadravec (najbolji strijelac lige), Nikola Šestak, Julijan Zadravec, Marko Hrženjak, Bruno Križić, Andrija Cestar, Mario Ratković, Mateo Balatinec, Jan Zvonimir Vrdoljak, Igor Odobašić, Ivan Kuzmić, Luka Kuzmić, Tadej Šenvald, Matej Igrić i Antonio Šoš.

– Plan kluba za sljedeću sezonu je zadržati na okupu sve ove igrače koji će biti godinu dana iskusniji, a vjerojatno za toliko i bolji. Ako neki mladi igrač iskaže želju da sportski napreduje u našem klubu, vrata Podravca su mu širom otvorena. Ako se ostvare ove pretpostavke, bijelo-crveni će se ponovno uključiti u borbu za naslov prvaka – poručio je tajnik Podravca Željko Horvat.

- Advertisement -

Osim tog cilja u klubu ističu i jedan neostvareni zadatak iz ove godine. Naime,  u subotu, 4. travnja, od najdražeg bijelo-crvenog dresa prigodnom utakmicom su se trebali oprostiti Ivan Šiprak, Zvonimir Koščić i Ilija Nikolić. S obzirom na to da iz razumljivih razloga ta utakmica nije odigrana, sva trojica igrača, koji su obilježili cijelo jedno veliko klupsko razdoblje, svoj će oproštaj pričekati do jeseni.

Stefan Zadravec najbolji je igrač Podravca i strijelac lige
Stefan Zadravec najbolji je igrač Podravca i strijelac lige // Foto: KK Podravac Virje
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti