Utorak, 16. srpnja 2024.

Evo gdje se sve u Koprivnici uvodi besplatan internet

Cilj je inicijative osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima u cijeloj EU

- Oglas -

Ugradnjom opreme na pristupnim točkama, u četvrtak se krenulo s projektom besplatnog interneta za građane koji će se nalaziti u javnim prostorima.

Inicijativom WiFi4EU u gradovima i općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice i muzeji. Cilj je inicijative osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima u cijeloj EU.

– Grad Koprivnica jedan je od gradova koji je dobio vaučer u vrijednosti 15 tisuća eura za nabavu opreme za bežični pristup širokopojasnom internetu. Minimalna brzina pristupa od 30 Mbps zadovoljit će sve potrebe današnjih aplikacija i surfanja bespućima interneta. Pristupne točke bit će dostupne na cijelom Zrinskom trgu, Trgu bana Jelačića, na igralištu kod dvorane Branimir, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, u dvorani kina Velebit, u Domu mladih te na prostoru ispred BicKo stanice preko puta Gimnazije „Fran Galović“ – istaknuli su u koprivničkoj gradskoj upravi.

- Oglas -

Početak korištenja besplatnog interneta na spomenutim lokacija očekuje se kroz tjedan dana.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti