6.3 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

UZNEMIRUJUĆE Zapušteni konji zbog neobrezanih kopita ne mogu više ni stajati na nogama

Čitatelj je nemile scene opazio i snimio u okolici Nedelišća, točnije na samom ulazu u šumu zvanu Čep

Preporučujemo

U redakciju Međimurskih novina stigle su fotografije uznemirujućeg sadržaja zapuštenih konja.

Čitatelj je nemile scene opazio i snimio u okolici Nedelišća, točnije na samom ulazu u šumu zvanu Čep. Konji su neobrezanih kopita. Toliko su narasla da jadne životinje ne mogu stajati na nogama. Prema riječima čitatelja, područje gdje su konji viđeni danas je vjerojatno u privatnom vlasništvu.

Prema Zakonu o zaštiti životinja, regulira se način postupanja prema životinjama. Zabranjeno je životinjama nanositi bol, patnju i ozljede, odnosno uzgajati životinje tako da trpe bol, patnju i strah te ih namjerno ozljeđivati, protivno pravilima struke, odnosno najnovijim znanstvenim dostignućima.

Prema fotografijama, vlasnik ovih životinja zanemario ih je do te mjere da konji ne mogu zbog narasle dužine kopita niti stajati.

Prema Zakonu, inspekcijski nadzor u provođenju ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju njega provode veterinarski, odnosno poljoprivredni inspektori ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede u skladu s ovlastima određenim posebnim propisima o veterinarstvu, odnosno poljoprivredi.

Do Međimurskih novina nakon ove strašne objave stigla je informacija da je veterinarski inspektor još prošli tjedan izašao na teren te utvrdio da su od tri konja, točnije ponija, dva u vrlo lošem stanju što se tiče neobrezanih kopita, no da su uhranjeni i dobrog općeg stanja.

Inače, konji su bili u vlasništvu Međimurca, no prodani su pred određeno vrijeme pa su inspektori prvo morali utvrditi njihovog trenutnog vlasnika.

Nadalje, konji će uskoro otići na potkivanje, kako bi se ovaj problem riješio, naravno na račun neodgovornog vlasnika.

Konji neobrezanih kopita Konji neobrezanih kopita

Najnovije objave