Subota, 28. svibnja 2022.

U knjižnici Fran Galović održana radionica o staroj Koprivnici

Profesoru Petriću asistirao je David Potroško, ambasador čitanja koprivničke knjižnice koji je također ispričao neke zanimljivosti o Koprivnici

Preporučujemo

U ponedjeljak je u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović za niže razrede osnovne škole i predškolski uzrast održana radionica o staroj Koprivnici.

Radionicu je vodio profesor Hrvoje Petrić koji je pričao o zanimanjima u srednjovjekovnoj Koprivnici i činjenicama o njoj.

Profesor Petrić sjajno je pripremio radionicu uz objašnjenja lako razumljiva djeci te je uspio predočiti izgled grada te zanimanja i stalešku strukturu srednjovjekovne Koprivnice.

Radionica je počela traženjem definicije za slobodni kraljevski grad, čiji je naslov Koprivnica dobila 4. studenog 1356. godine, a poslije toga razgovaralo se o zanimanjima u srednjovjekovnoj Koprivnici te su se objašnjavali položaji kraljeva, sudaca i još nekih staleža srednjovjekovnog društva.

Tijekom cijele radionice, profesor Petrić bi nakon svake kratke teme dao ilustracije znamenitosti toga doba koje su na kraju djeca i sama mogla nacrtati.

Profesoru Petriću asistirao je David Potroško, ambasador čitanja koprivničke knjižnice koji je također ispričao neke zanimljivosti o Koprivnici.

David je ispričao kako je Koprivnica jedno vrijeme bila hodočasničko odredište posvećeno svetoj Ani te je svojim vršnjacima ispričao o hodočasničkom putu El Camino koji vodi u španjolski grad Santiago de Compostelu u kojem je pokopan sveti Jakov.

Djeca su na radionici mogla mnogo toga naučiti, a s profesorom Petrićem dogovarala su i novi susret te još zanimljivih radionica.

- Advertisement -

Najnovije objave