Utorak, 24. svibnja 2022.

Vatrogasni dom u Kunovcu u cijelosti je postao vlasništvo Općine Koprivnički Ivanec

Potpisivanjem ugovora završena je problematika oko kunovečkog vatrogasnog doma koji je sada u cijelosti u vlasništvu Općine Koprivnički Ivanec

Preporučujemo

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kunovec Ivan Blažic potpisali su sporazum o prijenosu suvlasničkog udjela DVD-a Kunovec na vatrogasnom domu u Kunovcu na Općinu Koprivnički Ivanec.

Time je nakon niza godina u kojima se nije uspio postići dogovor između dviju strana, napokon završena problematika oko vatrogasnog doma u Kunovcuv koji je sada u cijelosti u vlasništvu Općine Koprivnički Ivanec.

Općina se navedenim sporazumom obvezala da će tijekom ove godine izraditi projektno–tehničku dokumentaciju za kompletnu obnovu i uređenje vatrogasnog doma za što je i predvidjela sredstva u svom proračunu te da će nakon ishođenja građevinske dozvole kandidirati navedeni projekt na fondove Europske unije, ali i da će ulagati vlastita sredstva u obnovu i modernizaciju vatrogasnog doma.

Vlasništvo 1/1 i riješeni imovinsko–pravni odnosi vrlo su bitni u cijeloj priči jer je to osnovni preduvjet prilikom kandidiranja na bilo koji natječaj, ali i prilikom ulaganja financijskih sredstava, bilo vlastitih, bilo putem natječaja.

“Jako smo zadovoljni postignutom suradnjom s DVD-om Kunovec i njihovim predsjednikom Blažicom. Vjerujemo kako ćemo ispuniti naša obećanja te obnoviti i modernizirati vatrogasni dom na ponos svih mještana naše općine, a posebice mještana naselja Kunovec”, istaknuo je općinski načelnik Vrabelj.

Sporazum u cijelosti možete pročitati ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave