Četvrtak, 18. travnja 2024.

Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije za financiranje djelatnosti dodijeljeno 180.590 eura

Županija u kontinuitetu prati djelatnost i potrebe Vatrogasne zajednice, a u proteklih pet godina ukupno je izdvojeno preko 712.000 eura

- Oglas -

Župan Darko Koren i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš potpisali su u srijedu ugovor o dodjeli 180.590 eura za financiranje djelatnosti iste.

U odnosu na prošlu godinu, sredstva su povećana za 32.000 eura, a njima će se uz osnovnu djelatnost Zajednice financirati nabava potrebne vatrogasne opreme te vozila.

Alen Škudar i Darko Palaš
Foto: kckzz.hr

Županija u kontinuitetu prati djelatnost i potrebe Vatrogasne zajednice, a u proteklih pet godina ukupno je izdvojeno preko 712.000 eura.

- Oglas -

“S ponosom možemo reći kako županijski sustav civilne zaštite dobro funkcionira, a mi ulaganjem u opremu i ljudske kapacitete nastojimo održavati i svake godine taj sustav još više unaprijediti. Vatrogastvo je jedna od temeljnih sastavnica sustava koja se dokazala na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od najvatrogasnijih županija u državi”, rekao je župan.

Također, posebno je zahvalio na intervencijama tijekom poplava prošle godine koje su pogodile dio Koprivničko-križevačke županije.

“Vaš angažman i brojnost su pokazali kako se imamo na koga osloniti, u kratkom vremenu se okupio velik broj dobrovoljnih vatrogasaca koji su s ostalim žurnim službama bili danonoćno na terenu. Hvala vam na požrtvovnosti i profesionalnosti, Županija će nastaviti s ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada vatrogasaca bili na najvišem nivou”, poručio je župan.

Darko Palaš i Darko Koren
Foto: kckzz.hr

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić pridružio se čestitkama te istaknuo važnost sinergije svih sastavnica sustava.

“Drago nam je što odlično surađujete i kontinuirano pokazujete spremnost u obavljanju svih zadataka koji su pred vama. Uz operativne zadaće, pohvalno je što ulažete i u vlastitu edukaciju i usavršavanje, ali i edukaciju stanovništva čime preventivno djelujete”, naglasio je Ljubić.

- Oglas -

Uime svih vatrogaskinja i vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije zahvalu na podršci uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice Darko Palaš.

“Hvala Županiji koja nas prati u svim našim potrebama i bez čije podrške ne bi mogli ovako kvalitetno funkcionirati. Podrška se uz materijalne stavke pokazala i tijekom prošlogodišnjih poplava u kojima su Županija i Županijski Stožer pružili punu potporu u svim segmentima, pet dana smo zajedno proveli na terenu i osjetilo se to zajedništvo, humanost i potreba da se pomogne svima u potrebi”, poručio je Palaš.

Predsjednik Palaš istaknuo je kako Zajednica u narednim mjesecima planira aktivnosti među kojima su i tehnički zbor sustava civilne zaštite i velika vatrogasna vježba u Koprivnici te prijem za žene u vatrogastvu koji će se održati u Svetom Petru Orehovcu.

Zapovjednik Zvonimir Habijan je također uputio zahvalu Županijskoj upravi te dodao kako je kroz proteklu godinu na našem području zabilježeno 626 različitih intervencija pri čemu treba istaknuti da u odnosu na 2022. u kojem je bilo 128 požara otvorenog tipa, tijekom prošle godine zabilježeno 52 požara.

Osvrnuo se i na prošlogodišnje poplave na kojima je bilo angažirano 1800 pripadnika DVD-ova čime se pokazala snaga sustava.

“U planu je i nabava novih 11 vozila kroz programe Vatrogasne zajednice RH i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova koja bi trebala stići u idućih godinu do dvije dana. Naša je Županijska zajednica prepoznata i na nacionalnoj razini, uvijek smo na dispoziciji i na zahtjevnim događajima nas se, uz Zagrebačku i Karlovačku županiju, uvijek zove među prvima”, istaknuo je Habijan.

Darko Palaš, Krešimir Škvorc i Zvonimir Habijan
Foto: kckzz.hr

Također, predsjednik Palaš i zapovjednik Habijan uručili su i zahvalnice za sudjelovanje u obrani od poplava na području Koprivničko-križevačke županije u 2023.

Susretu su prisustvovali i zamjenici predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke županije Alen Škudar i Miroslav Petračija, županijski pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti