Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Večer prije utakmice Slavena i Dinama policajci kod stadiona zatekli mladića s 20 baklji

Tijekom osiguranja utakmice dvojica gostujućih navijača dovedena su u prostorije policije radi prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima

- Advertisement -

U Koprivnici je u subotu odigrana nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i GNK Dinamo na kojoj je bilo oko 1800 gledatelja, od kojih 1200 gostujućih navijača, procjena je policije.

Tijekom osiguranja utakmice dvojica gostujućih navijača dovedena su u prostorije policije radi prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima (jedan zbog alkoholiziranosti i jedan zbog posjedovanja droge).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda te im je izdana mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama GNK Dinamo i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana.

- Advertisement -

Nadalje, gostujući navijači su na tribinama aktivirali pet komada pirotehničkih sredstava (tri dimne kutije i dvije petarde) te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su u petak, 3. veljače u noćnim satima vršili preventivni obilazak stadiona te su ispred stadiona zatekli 27-godišnjaka koji je posjedovao 20 komada pirotehničkih sredstava – baklji.

Pirotehnička sredstva su oduzeta i protiv 27-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz čl. 62 Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti