Četvrtak, 22. veljače 2024.

Veliko finale velikog projekta Kuće podrške Mali princ u Đurđevcu

U Kući podrške vrijednoj oko 1,8 milijuna eura će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima udruge Mali princ pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje

- Oglas -

U Đurđevcu je održana završna konferencija projekta Kuća podrške Mali princ, kojom je obilježen i nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Kristina Štefan, predsjednica udruge Mali Princ, koja ujedno slavi i 25 godina uspješnog rada, predstavila je projektne aktivnosti te je izrazila zadovoljstvo otvorenjem Kuće podrške vrijedne oko 1,8 milijuna eura, novim i suvremenom uređenim prostorom u kojemu će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima udruge pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje.

Ujedno je zahvalila svima na podršci u unaprjeđenju socijalnih usluga, dodavši kako planiraju uključiti nove korisnike, kao i nastaviti raditi na senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s teškoćama u razvoju, koje žele ravnopravno integrirati u zajednicu.

- Oglas -

Čestitkama su se pridružili gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković, kao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo podršku Koprivničko-križevačke županije radu udruge te im zahvalio na svemu što rade za podizanje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju, stoji na stranicama županijske uprave.

Završna konferencija projekta Kuća podrške Mali princ
Završna konferencija projekta Kuća podrške Mali princ // Foto: kckzz.hr

Pohvale radu udruge uputile su i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Nikolina Tkalčec, koja je naglasila kako se na području županije financiraju projekti vrijedni 30 milijuna eura, te ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.

Inače, korisnik projekta bila je udruga Mali princ, dok su partneri bili Grad Đurđevac i bivši Centar za socijalnu skrb Đurđevac, odnosno Hrvatski zavod za socijalni rad.

Projektom Kuća podrške Mali princ, koji je u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izgrađen je i u potpunosti opremljen objekt površine 565 m2, u kojem je organiziran dnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge te stambena zajednica za osam osoba. Projektom je uređen i prostor za slobodno vrijeme u dvorišnom objektu te okoliš s vodenim igralištem, a kako bi se što veći broj korisnika uključio u aktivnosti udruge nabavljeno je vozilo za prijevoz korisnika.

Slika Malog princa
Slika Malog princa // Foto: kckzz.hr

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti