Četvrtak, 23. svibnja 2024.

VIDEO Danimir Kolman (HNS) najavio pobjedu već u prvom krugu, evo koje ga stranke sve podržavaju

Svoju kandidaturu osobno je najavio u srijedu na konferenciji za medije, a na njoj je potpisan i koalicijski sporazum između četiriju stranaka

- Oglas -

Aktualni načelnik Danimir Kolman (HNS) na predstojećim lokalnim izborima ide po još jedan mandat načelnika Općine Rasinja. Uvjeren je u pobjedu već u prvom krugu.

Svoju kandidaturu osobno je najavio u srijedu na konferenciji za medije, a na njoj je potpisan i koalicijski sporazum između četiriju stranaka. Potpisali su ga predsjednici stranačkih organizacija s područja Općine Rasinja, i to Zvonimir Fajfarić iz HDZ-a, Krunoslav Belaj iz HSS-a, Ivan Labaš iz HSU-a i Renato Rac iz HNS-a.

Krunoslav Belaj, Zvonimir Fajfarić, Renato Rac i Ivan Labaš
Krunoslav Belaj, Zvonimir Fajfarić, Renato Rac i Ivan Labaš // Foto: Zvonimir Markač

– Ova koalicija nije ništa novo i nije ništa čudno. Naime, i u proteklom mandatu kolege iz HSS-a, HDZ-a i HSU-a sudjelovale su u radu Općinskog vijeća. U proteklom smo mandatu jako puno toga napravili u Općini Rasinja i onda smo se dogovorili da ništa ne bismo mijenjali i da bi s istom ekipom išli i na ove lokalne izbore. Vjerujem u apsolutno natpolovičnu većinu na izborima za Općinsko vijeće. Imamo stvarno kvalitetne ljude na listi koji mogu doprinijeti rastu naše općine – naglasio je Kolman.

- Oglas -
Danimir Kolman
Danimir Kolman // Foto: Zvonimir Markač

Naglasio je kako su u provedbi brojni projekti i da žele nastaviti raditi dobar posao. Istaknuo je projekte Aglomeracije, odnosno kanalizacije u Subotici Podravskoj i Rasinji.

– Naravno da će se ona kasnije nastaviti i prema drugim mjestima. Imamo ugovor sa Županijom o izgradnji sportske dvorane, radovi će započeti u narednim danima. Uređujemo sa Županijom i dvorac Inkey u Rasinji. Ta investicija teška je 75 milijuna kuna. Moramo završiti i započete projekte, a tu prvenstveno mislim na katastarsku izmjeru – kazao je Kolman, dodavši kako je Općina Rasinja u protekle četiri godine uspjela privući 30 milijuna kuna, što iz Europske unije, što iz nacionalnih ministarstava i Koprivničko-križevačke županije s kojom, kako kaže, imaju jako dobru suradnju.

Video njegove objave kandidature za načelnika možete pogledati OVDJE.

Istaknimo i da će Nikica Štibić, član HNS-a, biti kandidat za zamjenika načelnika Općine Rasinja iz redova nacionalnih manjina.

– Zahvaljujem načelniku, Općinskom vijeću i strankama koje su sklopile ovu koaliciju sada. Idemo i dalje raditi za boljitak srpske nacionalne manjine. Puno smo napravili, s razumijevanjem i jednih i drugih – rekao je Štibić.

- Oglas -
Nikica Štibić
Nikica Štibić // Foto: Zvonimir Markač

Zvonimir Fajfarić (HDZ), ako ova koalicija ostvari pobjedu na lokalnim izborima, trebao bi biti i predsjednik Općinskog vijeća.

– Mogu izraziti zadovoljstvo našom suradnjom u protekle četiri godine u radu Općinskog vijeća i biti ponosan. Ostvarili smo sve ono što smo obećavali pa i više od toga. Primjerice, obećali smo da ćemo pripremiti projekte za izgradnju školske-sportske dvorane i izgradnju kanalizacije. Ne samo da su ti projekti pripremljeni, nego su i pred početkom realizacije. Ovaj koalicijski sporazum samo je nastavak naše suradnje. Vjerujem da ćemo ostvariti apsolutnu većinu u Općinskom vijeću i da će načelnik biti Danimir Kolman – istaknuo je Fajfarić.

Zvonimir Fajfarić
Zvonimir Fajfarić // Foto: Zvonimir Markač

Krunoslav Belaj rekao je da je HSS-ova podrška Danimiru Kolmanu za načelnika prisutna već više od osam godina.

– Ova koalicija dokaz je onoga što je u Općini Rasinja u proteklom mandatnom razdoblju postignuto. Spoj znanja, iskustva, političke mudrosti i sloge prevladava u Općini Rasinja. Odluke se donose gotovo jednoglasno. Dokaz je to da kada razum, znanje i napredak pobjeđuje u Općinskom vijeću, ta općina mora prosperirati. To se u Općini Rasinja vidi – izjavio je Belaj.

Krunoslav Belaj
Krunoslav Belaj // Foto: Zvonimir Markač

Ivan Labaš iz HSU-a kratko je poručio da im je drago što su se i oni priključili koaliciji i što mogu podržati Danimira Kolmana za načelnika.

Ivan Labaš
Ivan Labaš // Foto: Zvonimir Markač

Renato Rac (HNS) zahvalio je članovima dosadašnjeg Općinskog vijeća na dobroj i pozitivnoj suradnji, a ovaj sporazum o zajedničkom izlasku na izbore samo je “nastavak kontinuiteta”.

– Drago mi je što su stranke podržale kandidaturu za načelnika Danimira Kolmana i samo možemo reći da ćemo sigurno pobijediti – poručio je Rac.

Renato Rac
Renato Rac // Foto: Zvonimir Markač
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti