Utorak, 18. lipnja 2024.

[VIDEO] Ogenj ima novi hit singl ‘Navek on živi’

Sniman je kao dio hibridnog live sessiona, uz minijaturne preinake i intervencije kod montaže. Po prvi puta bendu se priključuju i glumci, statisti

- Oglas -

”Novi singl s video uratkom lomi koplja prošlosti, pretapa se u budućnost i ne izlazi iz ušiju. Kao mantra vas prati pri buđenju i pri ponovnom lijeganju, i ne dozvoljava vam da utonete u letargiju ili pak prihvatite sadašnjost takvom kakva jest”, opisuje koprivnički folk punk sastav Ogenj svoj novi singl ‘Navek on živi’.

Koristeći dobro poznatu povijesnu sintagmu naših Frankopana, Ogenj daje svoj obol toj prošloj ideji za pravednijom borbom za svojim.

”Potrebnija nego ikada, ideja je našla svoj put kroz čvrstu punk maniru. Jednostavnim oštrim linijama, beskompromisnom vožnjom gruva koji neda mira vodi vas do finala pjesme – „…srce samo čuje, što de kaj kuje, i kaj, je pravica!…“

- Oglas -

Omaž povijesnim likovima koji su krojili sudbinu naše domovine, koji su se borili za ljudstvo i ostavili nam neprocjenjiv i neizbrisiv trag ne samo u fizičkim zdanjima već i mentalitetu borbe i duhovnosti.

Da nikad ne padnemo i ne slomimo se pod pritiskom nepravde. Ako i padnemo fizički – srce zna, što je pravda!”, poručuju Ogenjovci.

U suradnji s TZ grada Koprivnice, te koprivničkim mušketirima i haramijama, radnju spota smjestili su u unutrašnjost stare povijesne Oružane.

Izgrađena polovinom 16. stoljeća kao obrambena jedinica, i kao ulaz u tadašnji grad. Prema spisima, Zrinsko Frankopani je navode kao jednu od najvažnijih vojnih utvrda u ovom dijelu Lijepe naše. Vrlo specifično i zanimljivo povijesno naslijeđe ukomponiranu u temu pjesme služi kao savršena kulisa video broja.

Sniman je kao dio hibridnog live sessiona, uz minijaturne preinake i intervencije kod montaže. Po prvi puta bendu se priključuju i glumci, statisti, a to je zapravo publika koja je došla na „zagrijavanje“. Naime, Ogenj je povodom snimanja ovog videa pripremio mini koncert kako bi uveo publiku i naviknuo ih na prostor, glasnoću i ideju samog doživljaja Navek on živi…

- Oglas -

Po prvi puta u spotu se koriste životinje – posuđene preparirane na čije mrtvo stanje više nisu mogli utjecati, kao i žive – pijetao. Sva korištena scenografija, posebice spomenute životinje vraćene su vlasnicima u prvobitnom stanju.

”Povijesna trupa Koprivničkih mušketira i haramija donijela nam je povijesne elemente, ovog puta, izbirljive i sumnjičave manjine naklonjene vladajućoj strukturi uz elemente divlje svinje, sablje, roga, krvnika, uhoda,… U spotu je korištena i povijesna kostimografija srednjeg vijeka, te živi pijetao kao simbol otpora, slobode, budnosti, trezvenosti, zaštite, plodnosti dobrih ideja, „čuvara“ svoga. Podravina je vezana uz pijetla, ta simbolika kajkavskog područja je neminovna, stoga je i on dobio svoju ulogu u „filmu“ kao i na grafici koju prati novu era benda – Republikaj! Sve u svemu jedna romantizirana drama napucana steroidima!”, vele dečki iz Ogenja.

Tekst: Tomislav Mihac Kovačic
Glazba: Tomislav Mihac Kovačic
Aranžman: Ogenj (Denis Kuzel, Leonardo Ivačić, Petar Šimčić, Tomislav Mihac Kovačic)
Režija, kamera, edit: Marko Čordaš
Asistent, BTS: Tihomir Kerežia
Audio snimka: Ante Prgin-Surka
Miks i mastering: Matej Zec, G.I.S Studio

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti