Utorak, 9. kolovoza 2022.

VIDEO Učenici 4. razreda Područne škole Starigrad osvojili vrijednu nagradu na Velikom STEM natječaju

Učenici su osvojili petodnevni besplatni boravak u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan koji će se održati tijekom rujna

Preporučujemo

Krajem travnja Udruga Bioteka raspisala je natječaj za održiva i inovativna STEM rješenja namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Zadatak je bio osmisliti rješenje za jedan od ekoloških izazova ovog stoljeća te snimiti video u trajanju do tri minute.

Mališani iz Starigrada odabrali su temu „Kako spriječiti pomor pčela“. Marljivo su danima snimali scene te izrađivali potrebne kostime. S obzirom na njihovo bogato iskustvo u snimanju i glumi, snimanje je završilo igrom, druženje i veseljem.

U svoj video ovaj puta odlučili su dati priliku i širem glumačkom sastavu pa im je tijekom snimanja društvo pravio labrador Ares koji je na kraju imao vrlo važnu ulogu.

Članovi žirija prepoznali su i ovaj puta talent i marljivost mališana te ih nagradili do sada najboljom nagradom.

Učenici su osvojili petodnevni besplatni boravak u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan koji će se održati tijekom rujna.

U kampu će članovi Astronomskog društva Višnjan uz STEM ambasadore iz Bioteke te udruge DOOR i FabLabHR.net obrađivati raznolike STEM teme, kroz projektni i istraživački rad.

- Advertisement -

Najnovije objave