Utorak, 9. kolovoza 2022.

VIDEO Zoran Zekić najavio novu sezonu: ‘Imam puno veću ambiciju od borbe za goli život’

Iznimno me raduje što imamo dosta mladih igrača i mislim da će oni u perspektivi biti baš dobri igrači i za HNL i za Slaven Belupo, rekao je Zekić

Preporučujemo

U nedjelju Slaven Belupo otvara novu sezonu Hrvatske nogometne lige gostovanjem u Varaždinu.

– Svakako da je za Varaždin dobra stvar što igraju protiv nas. Ne treba im motiv više, igraju doma, a uvijek momčad iz nižeg ranga dolazi s pozitivnim rezultatskim nizom. Znamo svi da je to susjedski derbi sjevera, nadamo se da će biti dosta gledatelja. Oni nisu imali toliko veliku fluktuaciju igrača kao mi, ali to je tek prva utakmica. Neće ona donijeti nešto značajno u određivanju daljnjeg tijeka prvenstva, barem je takvo moje iskustvo. Nikad neću zaboraviti, 2005. je Inter ušao u prvenstvo s dvije pobjede, na kraju se nažalost ispalo iz lige. Naravno da je prvo kolo ljepše otvoriti tako da dobiješ samopouzdanje i jedan zamašnjak za dalje, ali nije to ništa presudno – rekao je trener Slavena Belupa Zoran Zekić.

Početnih 11 praktički je već definirano.

– Nadam se da će svi ostati zdravi i da ćemo moći odraditi ono što hoćemo. Naravno da smo analizirali Varaždin kroz prošlu sezonu, kao i u pripremnim utakmicama, isto kao i oni nas. Taktički ćemo se odrediti u tim nekim stvarima gdje vidimo da bi naša šansa mogla biti malo veća. No, kad to sve odradiš kroz tjedan, moraš imati menatalno dobro raspoložene igrače da bi to mogli provesti. Na kraju uvijek sve ovisi o njima, a ja im mogu pomoći u tome da vidim gdje su problemi i napravim zamjene na licu mjesta – kazao je Slavenov strateg.

U kakvom je stanju momčad?

– Moram pohvaliti dečke da su pripreme odradili na visokoj razini, angažiranost je zaista bila na nivou. Da kucnem o drvo, nismo imali niti jednu ozljedu. Što se tiče trkačkog dijela, mislim da ćemo biti u vrhu HNL-a. Što duže radiš ovaj posao, manje znaš. Nekad se zavaraš s nekim stvarima, tako da ćemo kroz prvenstvo vidjeti gdje smo, što smo i kakvi smo. Ima tu puno mladosti, imamo svega par igrača s iskustvom HNL-a. Naravno da sam ja optimist, i imam puno veću ambiciju od borbe za goli život, ali vidjet ćemo kroz sljedećih mjesec dana kakvi smo igrački i rezultatski, pa ćemo moći malo dublje o tome razgovarati.

Kaže kako nitko od igrača nije posebno oduševio tijekom priprema.

– Svi smo dobri, ali još uvijek tražimo čovjeka koji će, recimo, biti najbolji igrač na treningu, da baš taj dan ‘rasturi’. Ali dobro, nadam se da će doći i do toga. Iznimno me raduje što imamo dosta mladih igrača i mislim da će oni u perspektivi biti baš dobri igrači i za HNL i za Slaven Belupo. Sad ih imamo četiri-pet u prvih 11, velikim dijelom se ta slika promijenila. Naravno da mi je žao što neki igrači nisu ostali, ali to nije bilo moguće, tako da o tome više ne treba razgovarati – rekao je Zekić.

Cijelu pressicu možete pogledati u prilogu Slaven Belupo TV-a.

- Advertisement -

Najnovije objave