Subota, 21. svibnja 2022.

Vili Beroš: Nakon dugo vremena imamo manje od 100 pacijenata na respiratoru

Današnja 94 nova slučaja su pozitivan predznak, ali i dalje čitava situacija tjera na opasanost, rekao je ministar Beroš

Preporučujemo

Na današnjoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako je danas po prvi put nakon dugo vremena broj pacijenata na respiratoru ispod stotinu.

– S jučerašnjih šest novih ipak to nije tako kako nam se čini. Dakle, težina kliničke slike je takva da pojedini bolesnici i dalje zahtijevaju intenzivnu respiratornu potporu. Međutim, nakon dugo vremena, točnije od 2. studenog, ovo je prvi puta da smo ispod stotinu bolesnika na respiratoru – rekao je Beroš te dodao kako je zadnji ponedjeljak kada smo zabilježili ovako niske brojeve bio 28. rujna.

Današnja 94 nova slučaja su pozitivan predznak, ali i dalje čitava situacija tjera na opasanost.

– Ovi pozitivni trendovi su više nego dobri, međutim moraju postati trend kontinuiteta. Stoga je određeni oprez potreban i dalje. Epidemiološka situacija pokazuje da mjere imaju smisla i da naši napori nisu bez utemeljenja – istaknuo je Beroš te dodao kako treba sagledati i druge elemente koji su važni za procjenu mjera i svega ostalog, a to je činjenica da je od početka epidemije u Hrvatskoj umrlo preko 5000 bolesnika te da i dalje imamo teške kliničke slike i da postoje novi sojevi virusa.

- Advertisement -

Najnovije objave