Srijeda, 21. veljače 2024.

Vjerovali ili ne: čak 28 osoba zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnicu

Trenutno važećih izdanih e-propusnica je 639.725. Među njima je skoro 50.000 kojima je istekla valjanost, a ima i onih koje još nisu aktivirane

- Oglas -

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je u utorak da je 28 osoba zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnicu.

“Unatoč dodijeljenom statusu o samoizolaciji, 2629 osoba je zatražilo e-propusnicu, dok je e-propusnice zatražilo 394 osobe kojima je određena karantena”, dodao je Božinović.

Trenutno važećih izdanih e-propusnica je 639.725. Među njima je skoro 50.000 kojima je istekla valjanost, a ima i onih koje još nisu aktivirane i koje su planirane za naredne dane, precizirao je.

- Oglas -

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica.

“U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioritetno, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja”, rekao je Božinović.

Pozvao je građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, neka o tome obavijeste vatrogasce. Pojedine su jedinice lokalne samouprave donijele odluku o zabrani spaljivanja pa pratite upute, poručio je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti