Srijeda, 8. veljače 2023.

Vlada odgodila uredbu i pozvala na odustajanje od poskupljenja vode

Vlada je odgodila početak primjene uredbe na 1. siječnja 2024., kako bi se, 'zaštitio standard građana i kako se ne bi dogodila neka najavljena poskupljenja, rekao je ministar Davor Filipović

Preporučujemo

Vlada je na sjednici u četvrtak na godinu dana odgodila primjenu uredbe o visini naknade za korištenje voda kako bi spriječila najavljena poskupljenja vode za građane i gospodarstvo te pozvala one koji su najavili poskupljenja vode da od toga odustanu.

“Uredba o visini naknade za korištenje voda trebala je stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine, a kad bi se to dogodilo visinu naknade vodovodi bi plaćali prema zahvaćenoj, a ne isporučenoj količini vode, što bi moglo uzrokovati povećanje cijene vode građanima i poduzetnicima”, pojasnio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Vlada je stoga odgodila početak primjene uredbe na 1. siječnja 2024., kako bi se, kako je rekao ‘zaštitio standard građana i kako se ne bi dogodila neka najavljena poskupljenja’.

“Pozivam sve one koji su najavili da će poskupiti vodu za građane da od toga odustanu, a i one koji su namjeravali to napraviti da to ne rade, sve kako bismo zajedno štitili standard građana i pomogli im da što lakše prebrode krizu”, rekao je Filipović.

Premijer Plenković je rekao da se odgodom primjene uredbe za godinu dana omogućuje svim jedinicama lokalne samouprave, osobito Gradu Zagrebu i Gradu Splitu i drugim velikim gradovima ‘da nema potrebe za dizanjem cijena’.

“Na ovaj način ima dovoljno snage da vodimo računa o našim građanima i ukupnih troškovima koje imaju u kućnom proračunu”, rekao je Plenković.

Izvor: Vlada Republike Hrvatske

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti