Petak, 2. lipnja 2023.

Vladin paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima: ograničit će se cijene mlijeka, ulja, šećera…

Vlada će pomoći i malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata

U četvrtak će Vlada objaviti paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi. Kako se neslužbeno doznaje mjere će iznositi više od dosad spominjanih 6 milijardi, a iznos bi mogao doseći i 10 milijardi.

Paket će uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica, neslužbeno doznaje RTL.

Također, Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima.

Vlada će pomoći i malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata te proporcionalno dobiti pomoć.

Što se tiče izjednačavanja javnih ustanova s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju, donosi RTL.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti