Subota, 15. lipnja 2024.

Vlatka Mihoci: Nije nam jasna odluka o poništenju završnice EHF Kupa

Rukometašice Podravke Vegete bile su u lovu na tri titule, i bile su jako blizu ostvarenja tog pothvata, no sada je sve palo u vodu jer su poništena sva domaća natjecanja i europska, osim Lige prvaka

- Oglas -

Nakon što je Hrvatski rukometni savez poništio sva natjecanja zbog čega je Podravka Vegeta ove sezone ostala i bez izvjesnog naslova prvaka u Prvoj HRL, ali i titule u Kupu, novi udarac za koprivnički klub uslijedio je nakon što je EHF, Europska rukometna federacija, poništio sva natjecanja osim Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Podsjetimo, Podravka Vegeta, nakon solidnog nastupa u Ligi prvakinja, nastavila je svoj put u EHF Kupu i došla do polufinala. No, tu je sada kraj tog putovanja.

– Odluku EHF-a o poništavanju ovosezonskog natjecanja EHF kupa primili smo, najblaže rečeno, vrlo iznenađujuće. Pogotovo zato što smo nedavno imali upite iz iste organizacije bismo li bili spremni odigrati navedeno natjecanje na principu Final Foura, a po uzoru na Ligu prvakinja. Rekli smo da smo spremni i za to. Zašto se donijela odluka o tome da natjecanje Lige prvakinja dobije mogućnost svoje završnice ukoliko će uvjeti to dozvoljavati, a natjecanje EHF kupa se poništava, u ovome trenutku mnogima nije jasno, pa tako niti nama – rekla je Vlatka Mihoci, direktorica RK Podravke, za Sportske novosti.

- Oglas -

Vjeruje da su ljudi u krovnoj organizaciji bili svjesni svih mogućih posljedica kada su donosili takvu odluku.

– Poništavanjem ovosezonskog natjecanja pitamo se gdje smo bili – nigdje, što smo radili – ništa, a dosta truda, vremena i sredstava je uloženo u to sve skupa da bi odjednom netko rekao vi ste samo sanjali, probudite se iz tog lijepog sna. Kako sada objasniti svim našim igračicama, trenerima, sportskim djelatnicima, navijačima i sponzorima da oni nemaju pravo na sport, a neki drugi možda imaju. Vrlo teško – ističe direktorica.

Direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci
Direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci // Foto: RK Podravka

Mnogi su klubovi posegnuli za smanjenjem plaća svojih igrača, čini se da će tim putem i Podravka Vegeta. Vlatka Mihoci nije otkrila sve detalje, no jasno je da igračice neće moći dobiti pune iznose koje su im jamčili njihovi ugovori.

– Smanjenja koja su definirana još uvijek su manja nego primjerice u našem najtrofejnijem muškom rukometnom klubu gdje su igrači pristali na 50-postotno smanjenje plaća – naglasila je direktorica.

S obzirom na to da će se dio sportaša moći vratiti treninzima, u Podravki Vegeti svakako planiraju ponovno okupiti ekipu. No, kako je poništenje natjecanja stvorilo jednu novu situaciju, neće se sve igračice vratiti treninzima, pišu Sportske novosti.

- Oglas -

– Igračice koje su već ranije donijele odluku o odlasku iz našeg kluba po završetku aktualne sezone nema smisla zadržavati s obzirom na poništenje svih natjecanja – objasnila je Podravkina direktorica.

Ugovore nisu produljile Jovana Risović, Ana Debelić, Tjaša Stanko, Aneta Benko, Elena Gjorgjijevska i Maria-Andreea Ianasi.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti