Subota, 24. veljače 2024.

Vozač automobilom usmrtio pješaka i pobjegao. Traže ga policija i HGSS

Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće

- Oglas -

Strašna tragedija dogodila se u četvrtak nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca.

Nepoznati je vozač upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, uslijed opisane situacije vozač je automobilom udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

- Oglas -

Pješak je nakon udara odbačen izvan kolnika u nisko raslinje. Nepoznati vozač nije mu pružio pomoć te se pješice udaljio s mjesta događaja prometne nesreće.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 55-godišnjeg pješaka.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policajcima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Zbog obavljanja očevida od 19.27 do 23.30 sati županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

- Oglas -

U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti