Petak, 3. veljače 2023.

Vozači, oprez: za vikend pojačani nadzor prometa na području Podravine i Prigorja

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće, a jednu prometnu nesreću izazvao je mladi vozač

Preporučujemo

Od 1. do 16. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 28 prometnih nesreća od čega osam nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama je ozlijeđeno 15 osoba od kojih su dvije osobe teže ozlijeđene, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešće vrste prometnih nesreća bili su slijetanje vozila s ceste (9) i bočni sudar (5). Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerna uvjetima (10), oduzimanje prednosti prolaska (4) i nepropisno uključivanje u promet (3).

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće, a jednu prometnu nesreću izazvao je mladi vozač.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 18. prosinca do ponedjeljka, 21. prosinca, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom predstojećeg vikenda pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor poštivanja prednosti prolaska, nadzor mladih vozača, vozača bicikala i traktora, te nadzor recidivista.

Podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom u slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari (primjerice udar vozila u parkirano vozilo ili udar vozila u objekt na cesti i kraj ceste), dužni tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvana prometna nesreća.

“Tijekom vikenda očekuju nas temperature bliže nuli, dok će kolnici biti mokri, a nije isključena niti pojava poledice, vozače pozivamo na dodatni oprez i poštivanje prometnih propisa”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti