Utorak, 9. kolovoza 2022.

VOZAČI PAŽNJA Policija najavila pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršit će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta

Preporučujemo

Tijekom prvih šest mjeseci 2022. uslijed nepropisne i neprilagođene brzine zabilježena je 101 prometna nesreća (24 posto od ukupnog broja prometnih nesreća) od čega 39 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama su stradale 53 osobe pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, dok je 13 osoba teško ozlijeđeno, a 39 osoba lakše.

Kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu od 8. do 14. kolovoza na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, kao i području ostalih policijskih uprava u Hrvatskoj, ali i ostalih zemalja članica ROADPOL-a, provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršit će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta.

Policajci će tijekom provedbe nadzora sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa, poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

Također, u sklopu pojačanog nadzora, u utorak, 9. kolovoza, od 12 do 18 sati, u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom i Policijskom upravom međimurskom provest će se preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

- Advertisement -

Najnovije objave