Nedjelja, 25. veljače 2024.

Vrhunski sportaši ispričali inspirativne i poučne priče o vlastitim neuspjesima

Gosti su ovoga puta bili vrhunski sportaši; Anđela Mužinić Vincetić paraolimpijka stolnotenisačica, Ivona Mrđen rukometašica iz Koprivnice i dobro poznati olimpijac, gimnastičar Filip Ude

- Oglas -

U prostoru Inkubatora kreativnih industrija Enter Koprivnica u četvrtak je održana šesta tribina Napali se na neuspjeh koju su i ovaj put vodili Dijana Mateša i Goran Živković-Žika.

Gosti su ovoga puta bili vrhunski sportaši; Anđela Mužinić Vincetić paraolimpijka stolnotenisačica, Ivona Mrđen rukometašica iz Koprivnice i dobro poznati olimpijac, gimnastičar Filip Ude.

U dobroj atmosferi i ovi gosti ispričali su svoje inspirativne i poučne priče o vlastitim neuspjesima.

- Oglas -
Anđela Mužinić Vincetić
Anđela Mužinić Vincetić // Foto: Ivan Balija

Anđela Mužinić Vincetić

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica ispričala je priču o nesreći u kojoj je završila u kolicima. Iako i dan danas ne može gledati odbojku u kojoj je prvotno sanjala biti uspješna, sportski duh i inat dali su joj snagu da ju nemogućnost hodanja ne obeshrabre. Poručila je “Kada se zatvore jedna vrata, otvori se prozor”. Tako je u njenom slučaju prozor bio stolni tenis u kojem je uspješna i pokazuje kako je moguće ispuniti sebe u profesionalnom sportskom svijetu. Dok istovremeno poručuje kako se ne treba identificirati s jednom stvari u životu, u njenom slučaju kao sportašice. Ona je pronašla i drugi prozor, a to je njena obitelj u kojoj se također ostvarila.

Ivona Mrđen
Ivona Mrđen // Foto: Ivan Balija

Ivona Mrđen

Mlada koprivnička rukometašica Rukometnog kluba Podravka na posudbi u Bjelovaru s inozemnim sportskim iskustvom pričala je o krizi identiteta i vlastitog talenta nakon dvije uzastopne ozljede. Postavljajući si pitanje ‘Trebam li nastaviti igrati? Je li rukomet za mene?’ U borbi sa negativnim mislima, za sebe je pronašla rješenje da trenira dan po dan, da korak po korak zatomi strah od ponovne ozljede, da više brine i pazi na svoje tijelo dok istovremeno daje sve od sebe i raste.

Filip Ude
Filip Ude // Foto: Ivan Balija

Filip Ude

- Oglas -

Hrvatski olimpijski gimnastičar i reprezentativac nakon 30 godina bavljenja sportom ne odustaje od zacrtanih ciljeva. Nakon smrti oca u sedmoj godini počeo se baviti gimnastikom i tako pronašao drugu obitelj u svojim trenerima koji su vidjeli ogroman talent. Na tom putu treneri ga nisu štedjeli, ali su i uložili svo svoje vrijeme i ljubav u ostvarenje njegovih ciljeva. Priznaje da nikada u 30 godina nije volio i još uvijek ne voli ići na jutarnje treninge, jer nije jutarnji tip, što je većini ljudi izgovor da se ne brinu o svom zdravlju, ali ipak ustaje i odrađuje trening jer je to važno kako bi bio uspješan i zdrav.

Svi oni prolaze teške trenutke, borbe sa samima sobom, s trenerima ili s ekipom. Snagu i hrabrost pronalaze u sebi, u želji da budu uspješni i u želji da drugima pošalju poruku da se može. Za uspjeh im pomaže disciplina i rutina treniranja. Stabilnost i jasnoću prema cilju daje im briga o mentalnom zdravlju, odlasci kod psihologa ili psihoterapeuta. A utjehu u teškim trenucima i slavlje u uspjesima daje im obitelj i njihovi najbliži.

Napali se na neuspjeh // Foto: Ivan Balija

Projekt Udruge Srčika „Napali se na neuspjeh“ sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Podravka d.d. te podržava Pivovara Carlsberg, a partner je Enter Koprivnica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti