Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Vrtićarci iz Ferdinandovca i Kalinovca sudjelovali u preventivnoj akciji Vidi i klikni

Tijekom edukacije mališani su upoznati s pravilnim korištenjem nogostupa, korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prijelaza ceste između parkiranih vozila te važnošću vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem

Preporučujemo

U srijedu su đurđevački policajci u suradnji s djelatnicima Auto-kluba Đurđevac održali preventivno-edukativnu akciju Vidi i klikni.

Akcija je održana u dječjem vrtiću Košutica u Ferdinandovcu i dječjem vrtiću Bubamara u Kalinovcu, a cilj je bio mališane naučiti kako da budu što više uočljiviji u prometu te kako da prepoznaju opasne situacije u prometu.

Tijekom edukacije mališani su se upoznali s pravilnim korištenjem nogostupa i pješačkih prijelaza, rizicima prijelaza ceste između parkiranih vozila te važnošću vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem.

Preventivna akcija Vidi i klikni
Preventivna akcija Vidi i klikni // Foto: PU koprivničko-križevačka

Također, upoznali su se s pravilnim ulaskom i sjedenjem u automobilu, korištenjem sigurnosnog pojasa te s rizicima ako to ne rade na propisan i pravilan način.

Najviše su se razveselili nastavnim pomagalima koja su se koristila tijekom edukacije, kao što su semafor za pješake i tepih u vidu pješačkog prijelaza, a posebno su ih se dojmili modeli automobila za napuhavanje.

Preventivna akcija Vidi i klikni
Preventivna akcija Vidi i klikni // Foto: PU koprivničko-križevačka

Tijekom simulacija korištena je lutka ‘Haki’, a cilj je bio najmlađe naučiti koje su posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa te sjedenja na prednjem sjedalu vozila.

Po završetku edukacije mališanima su podijeljene bojanke HAK-a Vidi i klikni.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti