Srijeda, 1. prosinca 2021.

Za vikend na području Podravine i Prigorja pojačani nadzor prometa

Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće (15 posto), a vozači pod utjecajem alkohola 10 prometnih nesreća (50 posto)

Preporučujemo

Vikendima u lipnju na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 20 prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Najviše prometnih nesreća zabilježeno je od 18 do 20 sati (6). Najčešće vrste prometnih nesreća bile su udar vozila u parkirano vozilo (5) i slijetanje vozila s ceste (9), dok su najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bili brzina neprimjerna uvjetima (7) i nepropisno kretanje kolnikom (7).

Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće (15 posto), a vozači pod utjecajem alkohola 10 prometnih nesreća (50 posto). Zabilježeno je lakše ozljeđivanje vozača motocikla te teže ozljeđivanje vozača četverocikla.

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 2. srpnja do ponedjeljka, 5. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Policajci pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje.

“Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

Najnovije objave