Petak, 27. svibnja 2022.

Za vikend pojačani nadzor prometa, posebna pozornost posvetit će se mladim i pijanim vozačima

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila...

Preporučujemo

Prvih 19 dana u siječnju Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je 34 prometne nesreće od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama tri su osobe teško ozlijeđene, dok je 10 osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešće vrste prometnih nesreća tijekom vikenda bile su slijetanje vozila s ceste (9), bočni sudar (9) i udar vozila u objekt kraj ceste (6), a najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (13), nepropisno kretanje vozilom po kolniku (4) i oduzimanje prednosti prolaska (5).

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, a mladi vozači su izazvali tri prometne nesreće.

Kako bi se spriječilo daljnje događanje prometnih nesreća, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 21. siječnja, do ponedjeljka, 24. siječnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela te ostali najteži prometni prekršaji.

Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja te će se u sklopu pojačanog nadzora prometa na području Podravine i Prigorja provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

“Apeliramo na sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno”, ističi iz PU koprivničko-križevačke.

Također, apelira se na vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti, a ističe se i obaveza čišćenja snijega i leda s vozila prije nego što se njima počne upravljati te korištenje zimske opreme na vozilima za vrijeme nastupa zimskih uvjeta.

Za poseban oprez moli se vozače starije životne dobi i mlade vozače.

- Advertisement -

Najnovije objave