Srijeda, 4. listopada 2023.

Za vikend u koprivničkom parku cijeli niz sadržaja za sve uzraste

Aktivnost Volonteri u parku organizirana je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi na području cijele Hrvatske

- Advertisement -

U subotu će se u koprivničkom parku od 10 do 12 sati održati aktivnost Volonteri u parku.

Odred koprivničkih izviđača Kamengrad ugostit će izviđače iz Velike Gorice i Svetog Martina pod Okićem. Izviđači će od 10 do 12 sati organizirati nekoliko igara i radionica s ekološkom tematikom na kojima će posjetitelji moći izračunati svoj ekološki otisak, raspoznavati vrste drveća i drugog bilja u gradskom parku, razvrstati otpad, napraviti hotel za kukce, uočiti utjecaj vlage i temperature na rast i razvoj drveća.

Učenici 3. i 4. razreda koprivničke Srednje škole, smjer fizioterapeut, pod mentorstvom svojih profesorica od 10 do 11 sati će održati na pripremljenim motoričkim poligonima natjecateljske štafetne igre za djecu.

- Advertisement -

Vježbe uključuju ispitivanje vlastite snage, brzinu, koordinaciju, agilnost, balans i ravnotežu.

Također, koprivnički gimnazijalci će od 10 do 11 sati održati radionicu izrade prirodnih sapuna i balzama pod nazivom Mirisna radionica, a svi posjetitelji će moći isprobati već gotove mirisne prirodne sapune.

Podsjetimo, aktivnost Volonteri u parku organizirana je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi na području cijele Hrvatske, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti