Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Zaklada Ana Rukavina: upišite se u registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pomognite oboljeloj Koprivničanki Sari

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina mogu se upisati u Hrvatski registar, a proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju

Preporučujemo

Zaklada Ana Rukavina će u ponedjeljak, 19. rujna, od 11.30 do 13.30 sati u koprivničkom društvu Crvenog križa (Ulica Braće Radića 7) održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju u Koprivnici Zaklada će održati kako bi se pomoglo mladoj Sari kojoj je za potpuno ozdravljenje od rijetke autoimune bolesti potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica, ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina mogu se upisati u Hrvatski registar, a proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju.

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, limfoma te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta, a sam postupak darivanja je siguran za darivatelje.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je ‘Lijek je u nama’ kojom Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (World Marrow Donor Association) upisano više od 62.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 156 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti