Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić ugostio tajnika Saveza Alpe Jadran Thomasa Pseinera

Zamjenik Ljubić naglasio je važnost suradnje udruga putem Saveza jer tako razmjenjuju iskustva i primjere dobre prakse s inozemnim organizacijama istog područja djelovanja

Preporučujemo

Proteklog tjedna u prostorijama županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je održao prijem za glavnog tajnika Saveza Alpe Jadran Thomasa Pseinera.

Na radnom sastanku se je razgovaralo o do sada provedenim projektima i partnerstvima te budućoj suradnji u sklopu organizacije.

Zamjenik Ljubić naglasio je važnost suradnje udruga putem Saveza jer tako razmjenjuju iskustva i primjere dobre prakse s inozemnim organizacijama istog područja djelovanja.

“Očekujemo još više projekata u budućnosti, posebice nakon što smo se u tijeku pandemije uvjerili u funkcionalnost provedbe projektnih aktivnosti unatoč ograničenom kretanju osoba, a posebice se ističe potreba da se udruge povezuju na još višoj razini. Županija i samostalno kroz svoje natječaje pomaže rad udruga različitih područja, no važna je i međunarodna povezanost kako bi se razmijenila iskustva i kreirale nove projektne ideje”, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Glavni tajnik Thomas Pseiner naglasio je kako sve članice Saveza Alpe Jadran imaju isti cilj, a to je pronalazak rješenja za Covid krizu koja je neočekivano unijela promjene u rad i djelovanje regija.

U zajedničkom nastupu, Savez je tijekom Covid krize održao ukupno tri online konferencije na kojima je raspravljano o obrazovanju te izazovima s kojima se učenici i nastavno osoblje susreću tijekom pandemije, kulturi i civilnoj zaštiti.

Zaključeno je kako nastupa razdoblje novih istraživačkih područja, stoga je potrebno razvijati inovativne projektne prijedloge koji će doprinijeti razumijevanju pojedine tematike.

Pseiner se osvrnuo i na projekt Zlatna vina koji Koprivničko-križevačka županija aktivno podupire od 2014. godine, a čiji značaj je vidljiv u povećanoj kvaliteti vina te uključenosti vinara u razmjenu primjera dobre prakse.

Pročelnik upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec prezentirao je županijske projekte u provedbi, prije svega one koji su vezani uz područje rijeke Drave (Amazon of Europe).

Također, iznio projektne planove i ideje vezane uz rijeku Dravu koja povezuje i članice Saveza Alpe Jadran te čini potencijal buduće suradnje. Pružio je i podršku Savezu u razgovoru o primanju novih regija u članstvo, jer time bi se proširilo područje suradnje i u teritorijalnom i istraživačkom smislu.

Od 2014. godine do danas, udruge s područja Koprivničko-križevačke županije provele su ukupno 50 projekata koje je Savez Alpe Jadran sufinancirao u ukupnom iznosu od 93.270 eura, dok je Županija projekte udruga u sklopu Saveza sufinancirala u ukupnom iznosu od 404.072,50 kuna, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti