Petak, 19. kolovoza 2022.

Zanimljiv program uz Noć muzeja u Ludbregu, evo što nas sve očekuje

Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega ujedno je i prvi događaj u sklopu programa Ludbreg petkom koji ove godine donosi brojna kulturno-umjetnička zbivanja

Preporučujemo

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 28. siječnja, održava 17. po redu Noć muzeja pod temom “Muzeji – između stvarnog i idealnog”.

Manifestacija Noć muzeja započela je Berlinu u Njemačkoj 1998. godine pod nazivom “Duga noć muzeja” kao kulturni događaj u kojem muzeji i kulturne ustanove ostaju otvorene do kasno i omogućuju novi otvoreniji pristup muzejskoj publici.

Iduće godine manifestaciji se pridružuje Francuska, a od 2005. godine prerasta u događaj na europskoj razini.

U Hrvatskoj te iste godine započinje pilot projekt za šest zagrebačkih muzeja, a od 2007. Noć muzeja prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Muzej grada Ludbrega, koji je u sastavu Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”, pridružuju se ovogodišnjoj manifestaciji tako što će otvoriti svoja vrata za posjetitelje.

U sklopu Noći otvorenih vrata, koja će trajati od 18 do 21 sat, svi zainteresirani imat će priliku razgledati kapelicu svetog Križa i zbirku sakralne umjetnosti u dvorcu Batthyany te Arheološki park Iovia uz besplatno stručno vodstvo.

Zajednička vodstva na lokacijama kreću u 18, 19 i 20 sati i nije potrebna najava.

Program će se odvijati u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obavezne covid potvrde i maske za lice.

Valja naglasiti i kako je Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega ujedno i prvi događaj u sklopu programa Ludbreg petkom koji ove godine donosi brojna kulturno-umjetnička zbivanja.

- Advertisement -

Najnovije objave