Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Zatvorena su birališta, tko će biti župan Međimurske županije?

Izlaznost na izbore bila je iznimno mala. Do 16.30 sati na izbore u Međimurju ukupno je izašlo 23,18 posto birača. Glasalo je ukupno 22.086 građana

Preporučujemo

Međimurci su danas, u nedjelju, birali svog župana na izvanrednim izborima.

Podsjetimo, u službenu utrku za župana Međimurske županije ušli su Sandra Herman i njezin zamjenik Zoran Vidović (Narodna stranka Reformisti, HSS, SDP), Mladen Novak i zamjenica Tanja Potočnik-Hunjadi (kandidat grupe birača), Matija Posavec i zamjenik Josip Grivec (Matija Posavec- nezavisna lista) te Darko Zver i zamjenik Boris Bistrović (FOKUS).

Izlaznost na izbore bila je iznimno mala. Do 16.30 sati na izbore u Međimurju ukupno je izašlo 23,18 posto birača. Glasalo je ukupno 22.086 građana.

Najviše građana izašlo je glasati u Belici, 30,23 posto birača. Najmanja izlaznost zabilježena je u Orehovici. Tamo je tek 17,83 posto birača glasalo do 16.30 sati.

Birališta su u 19 sati zatvorena, a teško je za očekivati da je izlaznost jako porasla.

Prvi privremeni nepotpuni rezultati ovih izbora bit će poznati u 20 sati.

Na izbore se ponovno išlo jer je tadašnji međimurski župan Matija Posavec podnio ostavku nakon što su ga 10. rujna priveli tereteći ga za korupciju.

Posavec je podnio ostavku na mjesto župana nakon što je uhićen zbog sumnji za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju. Nakon što je sve optužbe priznao, pušten je iz pritvora. Konkretno, Posavec je osumnjičen za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna. Mito mu je navodno dao Josip Kobal, kako bi osigurao još jedan jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije. Osim toga, osumnjičen je za posredovanje pri zapošljavanju dviju referentica.

Kandidati za međimurskog župana
Kandidati za međimurskog župana // Foto: Međimurske novine

NOVO

Matija Posavec ponovno je izabran za župana Međimurske županije

Najnovije objave