Utorak, 5. srpnja 2022.

Završetak provedbe projekta ‘Snaga pomoći 2’

Projektom je kroz godinu dana obuhvaćeno ukupno 256 krajnjih korisnika s područja grada Đurđevca i prigradskih naselja Sveta Ana, Mičetinac, Severovci, Grkine, Čepelovac, Budrovac, Sirova Katalena i Suha Katalena

Preporučujemo

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” u razdoblju od 8. siječnja 2021. do 8. srpnja 2022. godine provodi projekt “Snaga pomoći 2” (UP.02.1.1.13.0284).

Vrijednost projekta je 2.321.637,50 kuna, koji iznos je ujedno i ukupan iznos bespovratnih sredstava, a financiran je u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 kroz poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Ciljevi projekta su omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, s naglaskom na ruralna područja grada Đurđevca, te osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizik od siromaštva, potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete krajnjih korisnika.

Partneri na projektu su Grad Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Projektom je zaposleno 25 žena koje su kroz 12 mjeseci (od 1. veljače 2021. do 31. siječnja 2022.) pružale pomoć i podršku krajnjim korisnicima – osobama starije životne dobi i nemoćnim osobama. Pružanjem pomoći i podrške gerontodomaćice su obavljale poslove pomoći u dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka u kućanstvima korisnika i održavanju čistoće stambenog prostora, pomoći pri oblačenju i svlačenju i brizi o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji, plaćanju računa te pružanju podrške kroz razgovore i druženja.

Projektom je kroz godinu dana obuhvaćeno ukupno 256 krajnjih korisnika s područja grada Đurđevca i prigradskih naselja Sveta Ana, Mičetinac, Severovci, Grkine, Čepelovac, Budrovac, Sirova Katalena i Suha Katalena.

Uz pružanje pomoći i podrške, korisnicima su kroz 12 mjeseci projektom osigurani i podijeljeni mjesečni paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. S obzirom na pripadnost najugroženijim skupinama, kroz projekt se velika pažnja posvećivala osiguranju zdravlja i sprječavanju zaraze COVID 19 virusom te su osigurana i redovito dijeljena zaštitna i dezinfekcijska sredstva.

Kako bi žene zaposlene kroz projekt poboljšale kompetentnost na tržištu rada nakon završetka projekta, putem certificiranih programa cjeloživotnog učenja i u suradnji s lokalnim učilištima, uspješno su osposobljene za poslove gerontodomaćica i čistačica.

Vidljivost projekta osigurana je kroz izradu promotivnih materijala te početnu i završnu konferenciju projekta na kojima je široj javnosti, a u prisustvu partnera i medija, predstavljen projekt.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” izuzetno je ponosna što je dijelom ovog hvalevrijednog projekta te tako pružila socijalne usluge još jednoj ranjivoj skupini, u ovom slučaju osobama treće životne dobi.

europski socijalni fond

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Mali princ.

 

- Advertisement -

Najnovije objave