Srijeda, 17. travnja 2024.

Završili radovi na izgradnji i opremanju đurđevačke kompostane i sortirnice, Janči: ‘Imamo zaokružen i samodostatan sustav gospodarenja otpadom’

Novoizgrađena kompostana, ali i sortirnica imat će dugoročno brojne pozitivne učinke na kvalitetu života stanovništva

- Oglas -

Završeni su svi radovi na izgradnji i opremanju kompostane i sortirnice u Đurđevcu, a nove zgrade je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči s voditeljicom odjela za gospodarenje otpadom Lanom Franković iz Komunalnih usluga Đurđevac.

U sklopu provedbe projekta izgrađeno je postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada te postrojenje za gospodarenje otpadom namijenjeno razvrstavanju, mehaničkoj obradi i skladištenju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada.

Strojevi za kompostanu u Đurđevcu
Strojevi za kompostanu u Đurđevcu // Foto: djurdjevac.hr

Također, promotivnim aktivnostima nastavlja se niz kontinuiranog ulaganja u edukaciju i podizanje svijesti kod građana o važnosti odvajanja otpada i očuvanja okoliša s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada.

- Oglas -

Novoizgrađena kompostana, ali i sortirnica imat će dugoročno brojne pozitivne učinke na kvalitetu života stanovništva kroz smanjivanje ilegalno odbačenog otpada, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište te povećanja stope recikliranja otpada.

Kompostana i sortirnica u Đurđevcu
Foto: djurdjevac.hr

Voditeljica Lana Franković je istaknula kako su strojevi prošli probni rad te će nakon odrađenog tehničkog pregleda kompostana i sortirnica krenuti u rad.

“Ovi projekti su posljednja stavka u implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom u Gradu Đurđevcu. Grad je u suradnji s Komunalnim uslugama proveo 10 projekta vezanih uz gospodarenje otpadom čija je ukupna vrijednost 22 milijuna kuna, a za iste je osigurano sufinanciranje u iznosu od 14 milijuna kuna. U Đurđevcu na tom pitanju radimo godinama, sustavno i planski te nemamo problema s otpadom. Realizacijom ovih projekata imat ćemo zaokruženu i samodostatnu priču za Grad Đurđevac i napravit ćemo veliki iskorak u gospodarenju otpadom”, zaključio je gradonačelnik Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti